BIST 9.080
DOLAR 32,38
EURO 35,19
ALTIN 2.325,14
HABER /  GÜNCEL

İzmir'de tropik fırtına alarmı verildi! Tüm birimler teyakkuza geçti

Meteoroloji İyon Denizi üzerinden gelen tropik kasırganın kıyı Ege'de çok büyük zararlara sebep olabileceğini duyurdu. İzmir’de, fırtına ile ilgili tüm birimler alarma geçti. İZSU, İtfaiye, Fen İşleri, İZBETON ve Park Bahçeler birimleri 24 saat görev yapmaya hazır hale geldi.

Abone ol

İZMİR Büyükşehir Belediyesi’nce pazar günü Türkiye’nin batı sahilini etkileme ihtimali bulunan fırtına ile ilgili tüm birimlerle harekete geçildi. İZSU, İtfaiye, Fen İşleri, İZBETON ve Park Bahçeler birimleri; fırtına ve şiddetli yağışa karşı can ve mal güvenliğinin korunması için personelini makine, ekipman ve araç ile 24 saat görev yapmaya hazır hale getirdi.

300 İLÇEDEN 1000 PERSONEL... İtfaiye Daire Başkanlığı ekipleri; çatı uçması, ağaç devrilmesi, deniz seviyesinin yükselmesi, ulaşımı etkileyecek tel kopması gibi olası risklere karşı merdivenli araçlar, ayırıcı- kesici aletler, motopomp, dalgıç pompa gibi ekipmanla 30 ilçede, 50 grup ve 1000’in üzerinde personelle çalışacak. Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nden gelecek bilgiler doğrultusunda yağışın etkili olacağı bölgelere uzun mesafe su basan yüksek debili pompalar yerleştirilecek.

PAZAR GÜNÜ ARAÇ VE PERSONEL SAYISI ARTIRILACAK... Fen İşleri Daire Başkanlığı’nca da kasırga ihtimaline karşı tüm personelin teyakkuz halinde olması istendi. Cumartesi gecesinden başlamak üzere pazartesi sabahına kadar nöbetçi ekiplerin görev yapacağı belirtilirken bomlu, damperli ve vinçli kamyonlarla TIR, loder, beko loder ve ekskavatör gibi araçların da hazır bulundurulacağı kaydedildi. Pazar günü ise araç ve personel sayısına takviye yapılacağı duyuruldu.

Meteorolojiden bomba duyuru tropikal kasırga doğru çıktı bu ilk kez olacak

Kasırgadan nasıl korunulur? Neleri yapmalı neleri yapmamalı?