BIST 9.805
DOLAR 32,51
EURO 34,96
ALTIN 2.430,25
HABER /  GÜNCEL

İzmir'de kaybolan 1,5 yaşındaki Rüya'dan güzel haber

İZMİR'in Tire ilçesinde dün (salı) sabahtan beri kayıp olan 1,5 yaşındaki ile anneannesi Fatma Yenigün (55) bulundu.

Abone ol

İzmir'de 1,5 yaşındaki Rüya Çelik'in anneannesiyle birlikte kaybolmasıyla birlikte kayıp çocuk vakalarına bir yenisi daha eklenmişti. Bu kez arama çalışmalarından güzel haber geldi. 1,5 yaşındaki ile anneannesi Fatma Yenigün bulundu.

Önce Ankara'da kaybolan Leyla ismindeki kız çocuğu ardından Ağrı'da kaybolan Eylül'ün cansız bedenlerinin bulunması Türkiye'yi derinden üzmüştü. Art arda yaşanan kayıp çocuk vakaları herkesi tedirgin etmeye başladı. Dün anneannesiyle ortadan kaybolan Rüya'nın da başına bir iş gelebileceğinden endişe ediliyordu.

İzmir'deki kayıp Rüya'dan flaş haber! Anneannesi ile böyle bulundu

KOMANDOLAR ARAZİYİ DİDİK DİDİK ETTİ

Öte yandan, arama ve kurtarma çalışmalarına komandolar da katıldı. Araziye dağılan deneyimli komandolar, minik Rüya ve anneanesine dair biz aradı. Geç saatlere kadar devam eden aramalarda, uzman köpeklerden de yardım alındı. Aramalarda ise bir müddet ara verilmişti. Havanın aydınlatılmasıyla da aramaların genişletildiği bildirildi. Bölgeye dün olduğu gibi bugünde dronelerin ve komandoların yönlendirildiği öğrenildi.

DAHA ÖNCE DE KAYBOLDU

Psikolojik sorunları olduğu belirtilen Fatma Yenigün'ün, 1993 yılında, kızı Derya Manas'ı İzmir Fuarı'nda bırakıp, ortadan kaybolduğu öğrenildi. Yenigün'ün, 22 yıl sonra 2015'te, İzmir'de otoyol kenarındaki su tahliye kanalında yaşamını sürdürdüğü sırada, zor koşullardaki hayat mücadelesinin haberlere konu olmasının ardından yakınları tarafından bulunduğu ortaya çıktı. Kızı Derya Manas'ın sahip çıktığı Fatma Yenigün'ün, geçen yıl Kars'ta yaşadıkları dönemde de evi terk ettiği, polisin araması sonucu 1 gün sonra bulunduğu belirtildi.

'EVDEN ÇIKIP, GİTME ALIŞKANLIĞI VAR'

Kayıp Rüya'nın annesi Derya Manas, annesinin dağlık alanlarda, metruk evlerde, tarlalarda yaşamayı bildiğini, bu nedenle de ekiplerin bu tür yerlere bakmasını istediğini söyledi. Manas, "Biz yıllar sonra haberden görerek, annemi bulduk; ancak evden çıkıp, gitme alışkanlığı olduğu için çocuğumuzla birlikte yalnız bırakmıyorduk. 17 yaşındaki kızımızın uyuduğu sırada torununu alıp, gitmiş. Rüya'ya doğumundan sonra o baktığı için çok seviyordu" dedi.