BIST 9.814
DOLAR 32,51
EURO 34,91
ALTIN 2.432,30
HABER /  GÜNCEL

İzmir'de eylemciler çileden çıkardı

İzmir’de Ahmet Atakan’ın ölümünü protesto etmek bahanesiyle çevreyi yakıp yıkan gruba vatandaşlar tepki gösterdi.

Abone ol

İNTERNET HABER - Uzun süre yolları kapatıp çevreye zarar veren grupla vatandaşların tartışmalarının ardından eylemciler dağıldı.

Olay yerine gelen CHP İzmir Milletvekili Musa Çam ise “Yani demokratik tepki tabiî ki gösterilirdi ama lambaların kırılması ve sokağa zarar verilmesi uygun değil” diye konuştu.

İzmir'de ODTÜ olaylarına destek ve Hatay'da hayatını kaybeden Ahmet Atakan ölümünü proteste etmek amacıyla toplanan grup, polise taş ve sopalarla saldırdı. Basmane meydanındaki gruba polis, biber gazı ve tazyikli suyla müdahale etti. Dağılan gruplar, Gündoğdu Meydanı'na doğru yürüyüşe geçti. Eylemciler geri çekilirken yollara barikat kurarak ateş yaktı. Trafik levhalarına zarar verdi. Kaldırım taşları ile yollara barikat kurdu.

Göstericiler Gündoğdu Meydanı'nda ve Talatpaşa Bulvarında ateş yakarak yolu trafiğe kapattı. Belediye otobüslerinin uzun süre sefer yapamaması nedeniyle de İzmirliler ulaşım sıkıntısı yaşadı. Tepki gösteren araç sürücüleri yollarını değiştirdi. 

VATANDAŞLAR ÇİLEDEN ÇIKTI

Grup içindeki bazı eylemcilerin arkadaşlarına çevreyi yakıp yıkmamaları konusundaki uyarıları ise dinlenmedi. Çevreye verilen zararı önlemek isteyen vatandaşlar ise eylemci grupla konuşmaya çalıştı. Sinirlerine hakim olamayan bazı vatandaşlar ise eylemcilerin üzerine yürüdü. Fakat sağ duyulu vatandaşların araya girmesiyle iki taraf da sakinleştirilmeye çalışıldı.

Alana gelen CHP İzmir Milletvekili Musa Çam, çevreye zarar verilmesinin doğru olmadığını söyledi. Milletvekili Çam, “Yani demokratik tepki tabiî ki gösterilirdi ama lambaların kırılması ve sokağa zarar verilmesi uygun değil. Evet dün Antakya’da bir arkadaşımız öldürüldü. İnsan hayatının söz konusu olduğu bir yerde tabiî ki böyle şeyler yapılabilir ama böyle kente zarar verilerek olmaması gerekiyor. Bakıyorum ne oluyor ne bitiyor göreyim diye geldim” dedi. Sayıları azalan grup daha sonra barikatları kaldırarak dağıldı.