BIST 9.693
DOLAR 32,59
EURO 34,80
ALTIN 2.504,62
HABER /  GÜNCEL

İzmir darbeci vekil istemiyor

Darbeye Karşı 70 Milyon Adım İzmir Koalisyonu, CHP'li Ahmet Ersin'in gizli tanık "Munzur"la görüşmesini protesto etti.

Abone ol

Darbeye Karşı 70 Milyon Adım İzmir Koalisyonu, Ergenekon davasının Erzincan ayağı soruşturmasının gizli tanığı "Munzur"la görüşen CHP İzmir Milletvekili Ahmet Ersin'i darbecilerle iş tutmaktan vazgeçmeye, eğer bunu yapamayacaksa halkın vekilliğinden istifa etmeye davet etti.

Darbeye Karşı 70 Milyon Adım İzmir Koalisyonu, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir İl Başkanlığı önünde Ahmet Ersin'in gizli tanık "Munzur"la görüşmesini protesto etti.

"İzmir Darbeci vekil istemiyor" pankartlarının taşındığı protesto eyleminde, Darbeye Karşı 70 Milyon Adım İzmir Koalisyonu adına basın açıklamasını Avukat Süphan Erkan okudu.

CHP Milletvekili Ahmet Ersin'in gizli tanık 'Munzur' ile görüşmesini eleştiren Erkan, "Güzel İzmir'in kara bahtına düşen gönüllü Ermeni avcısı Canan Arıtman'dan sonra Ergenekon şüphelileri için seferberliğe soyunan Ahmet Ersin de son günlerin flaş ismi oluverdi. Ersin'in İzmir halkını ve Türkiye toplumunu temsil etmediğini düşünüyoruz. Ersin'in CHP'yi de temsil etmediğini düşünmek ve ummak istiyoruz." diyerek CHP'nin gereğini yapmasını istedi.

Darbeci vekil ve siyasetçileri kınadıklarını anlatan Erkan, CHP milletvekilini darbecilerle iş tutmaktan vazgeçmeye çağırdı. Ersin'in görüşmeye Munzur'a "ayar" verilmek üzere 80 bin TL olan siyah çanta ile gittiğinin iddia edildiğini hatırlatan Erkan, şunları söyledi:

"Özrü kabahatinden büyük olan ve maalesef Ahmet Ersin'in kamuoyuna verdiği imaj darbecilerle iş tutan siyasetçi imajıdır. Bu durum belki imajdan öte gerçeğe tekabül etmektedir. Biz bu imajdan ve darbe sevdalısı, militarist siyasetçilerden rahatsızız. Pijamanın sivil ve sempatik çağrışımları yanında Ersin'in beyanatı ile kazandığı işlevin önemli olduğunu düşünüyoruz. Anlaşılan o ki Ersin bir anlık gafletle pijamanın teşhirci karakterini unutmuş. Oysaki pijamalar darbeleri sevmez."

Erkan, 12 Eylül askeri darbesinin ardından 1982 anayasasıyla tahkim edilen askeri vesayet rejiminin tüm demokratikleşme çabalarına ve gündemlerine karşın hala dimdik ayakta olduğunu söyledi. Türk Silahlı Kuvvetleri'nin Türkiye toplumuna vesayet etme kararlılığını muhafaza ettiğini belirten Erkan, Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ'un tüm yargısal süreçlere, bilirkişi raporlarına rağmen 'kâğıt parçası' ve 'boru' ısrarını sürdürdüğünü ifade etti. Süphan Erkan, Türkiye halkının büyük çoğunluğunun darbelere karşı olduğunu her fırsatta ifade ettiğine de dikkat çekti.