BIST 9.788
DOLAR 32,51
EURO 34,95
ALTIN 2.435,71
HABER /  GÜNCEL  /  OTOMOBİL

İşte yeni Honda Jazz

Tokyo merkezli Honda’nın “subcompact” klasmanında yer alan küçük otomobili Jazz’ın 2014 yılı için yenilenen versiyonuna ait olduğu iddia edilen resimler internete düştü.

Abone ol

Indiasauto blog sitesinde Shrawan Raja’nın yer verdiği haberde yeni jenerasyon Jazz’a ait olduğu iddia edilen 3 ekran görüntüsü yayınlanırken, 2001 yılından bu yana Honda’nın ürettiği modelin bu resimlerinin resmi broşürden yayınlandığı belirtilmiş. 

Avrupa’da Jazz, Amerika ve Japonya’da ise Fit adıyla bilinen bu en ufak Honda’nın yeni versiyonu ile ilgili çeşitli Japon otomobil blogları ve forumlarında da aynı bilgilere ve daha fazla fotoğrafa ulaşıldı. 

İlk izlenimlere göre gerçek olma ihtimali oldukça yüksek görünen bu resimler, Jazz modelinin Japonya’da satışa sunulması beklenen Fit Hybrid versiyonunun ön ızgarasında konumlandırılan Hibrit logosu ve gösterge panelinde bulunan “Power-Charge” logosu gibi kanıtlar ile doğruluk ihtimalini arttırıyor. 

Mevcut Jazz ve Fit modelleri dünyanın çeşitli ülkelerinde tasarım farklılıkları gösterebilirken, yeni jenerasyon Jazz’ın evrensel bir model olması bekleniyor. Ayrıca modelin hibrit motora sahip versiyonu da farklı tasarıma sahip olacak jantlar ile diğer versiyonlardan ayrılacak. 

Kuzey Amerika’da Fit adıyla satışa sunulması beklenen gelecek jenerasyon Honda’nın , Meksika’da gelecek yılın ilk aylarında üretime başlaması planlanıyor. Japon otomobil üreticisi 2015 yılı için üretimini doğruladığı yeni kompakt crossover ve sedan modellerini de gelecek yıldan itibaren bu fabrikada üretmeye başlayacak.