BIST 9.080
DOLAR 32,37
EURO 35,03
ALTIN 2.324,05
HABER /  GÜNCEL  /  EĞİTİM

İşte Türkiye'nin başörtülü ilk rektörü!

Meclis'in ardından bir ilk gerçekleşti ve ilk kez bir rektör makamına başörtüsüyle geldi.

Abone ol
Dicle Üniversitesi Rektörü Ayşegül Jale Saraş tesettüre girdi; Genel Sekreteri Sabri Eyigün rektörün tesettürlü fotoğraflarını sosyal paylaşım siteleri Twitter ve Facebook sayfalarında paylaştı.
 
Diyarbakır'da 1974 yılında kurulan Dicle Üniversitesi'nin ilk kadın Rektörü olan Porf. Dr. Ayşegül Jale Saraç, tesetüre girdi. Bu sabah makamına tesettürlü kıyafetiyle gelen Saraç'ı görenler şaşkınlıklarını gizleyemedi. Türkiye'nin tesetürlü ilk rektörü olan Saraç'ın tesettür kararına ilişkin daha sonra açıklama yapacağını belirtti. 
 
Saraç'ın ilk tesettürlü fotoğrafını ise Dicle Üniversitesi Genel Sekreteri Prof. Dr. Sabri Eyigün sosyal paylaşım siteleri Twitter ve Facebook sayfalarında paylaştı. Eyigün, "Dicle Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ayşegül Jale Saraç hocamız, bugün makamına başörtülü olarak geldi. Sayın Rektörümüz böyle bir karar aldı. Biz de kendisine hayırlı olsun diyoruz" dedi. Bir çok kişi de fotoğrafa yorum yaparak hayırlı olsun dileğinde bulundu. 
 
PROF. DR. AYŞEGÜL JALE SARAÇ KİMDİR?
 
31 Mayıs 1959 yılında Diyarbakır'da dünyaya geldi. 1983'te Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi'nden dönem ikincisi olarak mezun oldu.1988'de Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Uzmanı olarak meslek hayatına adım attığı Dicle Üniversitesi'nde; 1991'de doçent, 1997'de profesör oldu. 2004'te İtalya'da Dünya Lazer Kongresi'nde ekipçe aldıkları "Dünya Birinciliği Kupası" nedeniyle Diyarbakır Valiliği tarafından "Bilime Katkı Onur Ödülü" ile ödüllendirildi. Saraç, 06 Ağustos 2008 tarihinden bu yana iki dönemdir Dicle Üniversitesi Rektörlük görevini yürütüyor.