BIST 9.465
DOLAR 32,60
EURO 34,80
ALTIN 2.489,48
HABER /  POLİTİKA

İşte o davetiyenin perde arkası

Başbakan Erdoğan kızının düğün davetiyesini Ürdün Kralı'na nasıl verdiğini anlattı

Abone ol

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun kızının düğün davetiyesini Ürdün Kralına uçakla gönderdiği iddiasına yanıt verdi.

Yasal düzenlemeye göre uçakların zata tahsisli olduğunu anlatan Başbakan Erdoğan, davetiyeyi de resmi olmayan bir Ürdün seyahatinde eşi ve kızının da bulunduğu üçlü görüşmede takdim ettiğini söyledi.

Erdoğan, Habertürk televizyon kanalındaki ''Sansürsüz Özel'' programına katılarak, soruları yanıtladı.

Başbakan Erdoğan, ''kızının düğün davetiyesini uçakla Ürdün Kralına gönderip göndermediği''nin sorulması üzerine, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun dürüst bir siyasetçi olarak karşılarına çıkmadığını ve siyasetçi de olamadığını söyledi.

Kılıçdaroğlu'nun Erzincan konuşmasında ''Hz. Ömer'in adaletinden bahsedeceksen, kendi kızının düğün davetiyesini devletin uçağıyla Ürdün'e göndermeyeceksin'' dediğini hatırlatarak, ''Bizim araçlarımız uçak dahil, diğer araçlar dahil bu araçlar bizde zata tahsislidir. Adeta kendi aracınız gibi kullanırsınız, başka bir araç kullanmazsınız. Yasal düzenleme böyle'' dedi.

Ürdün seyahatinin resmi olmadığını anlatan Erdoğan, uluslararasında resmi, gayri resmi ziyaret ve çalışma ziyaretleri olduğunu dile getirdi. Erdoğan, davetiyeyi de çalışma ziyareti sırasında eşi ve kızının da bulunduğu bir üçlü görüşmede takdim ettiğini bildirdi.

''Her şeyi bitirdin de ailelere mi daldın'' diyen Erdoğan, bazı belgeleri göstererek, 7 yıl önce olmuş bir olayın aslını belgelerle okuduğunu söyledi. Erdoğan, ''(Hz. Ömer'in adaletinden bahsedeceksen, kendi kızının düğün davetiyesini devletin uçağıyla Ürdün'e göndermeyeceksin). Böyle bir şey yok. Bunun adı ne? Yalan. Onun için diyorum ki yürüyen yalansın. Neymiş dava açacakmış. Aç davanı, gerçek burada. Kendisini dürüst olmaya davet ediyorum. Dürüst olmayı öğrenecek, bize sataşa sataşa öğrenecek'' dedi.