BIST 9.693
DOLAR 32,50
EURO 34,69
ALTIN 2.499,53

İşte Muharrem İnce'nin ailesi ve köyü

İşte Muharrem İnce'nin ailesi ve köyü

CHP'nin cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce'nin memleketi Yalova'daki ailesi ve Elmalık köyü sakinleri, 24 Haziran'da yapılacak seçime sayılı günler kala sonucu heyecanla bekliyor. Anne Zekiye İnce (75), oğlunun küçükken 'Ben cumhurbaşkanı olacağım' dediğini söyledi. İşte İnce'nin ailesi ve köyü...

İşte Muharrem İnce'nin ailesi ve köyü

CHP'nin cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce'nin memleketi Yalova'nın Elmalık köyünde, heyecanlı günler yaşanıyor. Köy meydanına Muharrem İnce'nin posterleri asılırken, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın da seçim afişi bulunuyor. Köy kahvesinde ve bazı evlerde de İnce'nin posterleri yer alıyor. Muharrem İnce'nin köydeki evi Türk bayraklarıyla donatılırken, doğup, büyüdüğü annesinin evinde ise poster, bayrak ya da afiş bulunmuyor. İnce Ailesi, günlük yaşamına devam ediyor. Muharrem İnce'nin annesi Zekiye İnce'ye köydekiler 'Gülden teyze' ya da 'Gülden ana' diye sesleniyor, yıllardır, kendi adı farklı olsa da böyle biliniyor.

İşte Muharrem İnce'nin ailesi ve köyü

İnce'nin kız kardeşi Meryem Dönmez ile beyaz eşya bayiliği yapan eşi Salim Dönmez, erkek kardeşleri Hüseyin ve ziraat mühendisi Zeynel İnce de Elmalık köyünde yaşıyor. Gururlu olduklarını ve heyecanla 24 Haziran'ı beklediklerini belirten İnce Ailesi fertleri, iftar sonrası DHA muhabirine konuştu. Köydeki evinde yalnız oturan Muharrem İnce'nin annesi Zekiye İnce, her anne gibi evladıyla gurur duyduğunu belirterek, "Ama biraz da üzülüyorum. Zaten az görüyorduk, şimdi hiç göremeyeceğiz. Bir de çok büyük yük üstündeki. Bunlara üzülüyorum.

İşte Muharrem İnce'nin ailesi ve köyü

'KÜÇÜKKEN, BEN CUMHURBAŞKANI OLUCAM, DİYORDU': Görüyorum onu öyle uğraşırken. 'Çıkacak, konuşacak' diye televizyonun yanından ayrılamıyorum. Beklentim, kazanırsa cumhurbaşkanlığını çok düzgün yapsın. Hiç kimse şikayet etmesin. Şikayet edildiğinde üzülürüm. Çok küçükken, teyzesi ona kitap getirirdi. 'Ben milletvekili olacağım' diyordu o zaman, 'Ben cumhurbaşkanı olacağım' diyordu. Geldiğinde biz siyaset hiç konuşmuyoruz. Kendi hallerimizi, hatırımızı konuşuruz" diye konuştu.

İşte Muharrem İnce'nin ailesi ve köyü

Zekiye İnce, 3 yıl önce kaybettiği eşinin de bugünleri görmek istediğini dile getirerek, "O çok belli etmezdi her şeyi; ama sevinirdi. Evladını öyle görmek herkese nasip olmaz" dedi.