BIST 9.008
DOLAR 32,33
EURO 35,04
ALTIN 2.280,65
HABER /  GÜNCEL

İşte Manisa depreminin ön inceleme raporu!

İstanbul Üniversitesi-Cerrahpaşa Jeofizik Mühendisliği Bölümü tarafından Manisa-Gölmarmara'daki 5,5'lik depremle ilgili hazırladığı ön inceleme raporunda "5-6 büyüklüğünde depremlerin gözlenmesi olağandır" denildi.

Abone ol

Raporda, "Ege Bölgesi tektonik olarak açılma rejimine sahip olduğundan yoğun depremselliği vardır ve 5-6 büyüklüğünde depremlerin gözlenmesi olağandır" bilgileri yer aldı.

"Bölgenin yoğun depremselliği var"

Raporda, şu ifadelere yer verildi: Manisa'nın Gölmarmara, Akhisar ve Saruhanlı ilçeleri arasında saat 10. 21'de meydana gelen depremin moment büyüklüğü Mw=5.4, Richter büyüklüğü ML=5.5'dir. Sığ odak derinliğine (6-9 km) sahiptir. Depremin fay düzlemi çözümü kuzeybatı-güneydoğu doğrultulu normal fay mekanizması göstermektedir.

İlksel sismolojik bilgilere göre depremin, doğrultusu ve eğimi ile uyumlu olarak Gölmarmara Fayı üzerinde meydana geldiği söylenebilir. Aynı bölgede 27 Mayıs 2017'de Mw 5.1 büyüklüğünde Gölmarmara ve Ozanca fayları arasında bir deprem daha meydana gelmiştir. Ege Bölgesi tektonik olarak açılma rejimine sahip olduğundan yoğun depremselliği vardır ve 5-6 büyüklüğünde depremlerin gözlenmesi olağandır.

BU FOTO GALERİYE BAKIN
'İkinci dalgayı yaşama ihtimali en yüksek 10 ülke' raporu! Türkiye listede mi?
Foto Galeri 'İkinci dalgayı yaşama ihtimali en yüksek 10 ülke' raporu! Türkiye listede mi? Galeriye Gözat