BIST 9.716
DOLAR 32,55
EURO 34,82
ALTIN 2.430,69
HABER /  POLİTİKA  /  AK PARTİ

İşte liste dışı kaldığına sevinen vekil!

Liste dışı kalan AK Partili Dengir Mir Mehmet Fırat AK Parti'de büyük değişim yaşanacağını söyledi

Abone ol

Nergis DEMİRKAYA
İNTERNETHABER
ANKARA-

12 Haziran'da yapılacak milletvekili seçimleri için siyasi partilerin YSK'ya sunduğu listelerde en büyük değişim AK Parti'de yaşandı. 167 milletvekili liste dışı kaldı. Ancak diğer partilerde olduğu gibi kazan kaldıran olmadı.


Aday gösterilmeyen milletvekilleri açıklama yapmaktan kaçınırken konuşan Milletvekilleri de "kırgınlık ve kızgınlık yok" diyerek kararı olgunlukla karşıladı.

FIRAT LİSTE DIŞI KALMAKTAN MEMNUN

Liste dışı kalan Dengir Mir Mehmet Fırat karara şaşırmadığını belirtirken, kendine zaman ayırma fırsatı bulacağı için hatta memnun olduğunu söyledi. Fırat'ın değerlendirmesi şöyle:

"Sürpriz olmadı. Bekliyordum. Bence sornu yok. Geçen dönemde de yaklaşık 200 kişi liste dışı kaldı. Bu artık bir temayül haline geldi. Meclis'in yüzde 50'si yenilenecek görünüyor."

AK PARTİ'DE BÜYÜK DEĞİŞİM YAŞANACAK

Fırat "Kırgınlık var mı?" sorusuna "Memnunum. Tersine bir rahatlama oldu. Kendime zaman ayıracağım" yanıtı verdi. Fırat'a mevcut listeyi nasıl değerlendirdiğini de sorduk. Çok ciddi bir değişim olduğunu belirten Fırat bu değişimin AK Parti'nin yeni dönemindeki politikalarının değişeceğinin de göstergesi olduğunu söyledi ama ayrıntı vermekten kaçındı.

ÜSKÜL: İNSAN HAKLARI İÇİN VEKİL OLMAK GEREKMİYOR

AK Parti'nin liste dışı kalan önemli isimlerinden biri TBMM İnsan Haklarından Sorumlu Komisyon Başkanlığını yapan Prof. Dr. Zafer Üskül oldu. İnsan Hakları alanında çalışmak için milletvekili, komisyon başkanı olmak gerekmediğini belirten Üskül şunları söyledi:

"Kırgınlığım yok. Başbakan Erdoğan'ın son grup konuşmasından sonra herşeyin olacağını bekliyorduk. Üzülüecek bir şey yok. Bir dönem milletvekilliği yaptım. Oturdum işimi en ciddi şekilde yapmaya çalıştım. İnsan Hakları alanında çalıştım. Bu çalışmaları devam ettirmek için milletvekili veya komisyon başkanı olmaya gerek yok. Siyasette olur böyle şeyler."

KURT: HAYIR İSTEDİK HAYIRLI OLSUN

Diyarbakır'dan liste dışı kalan Abdurrahman Kurt da kırgın olmayan isimlerden. "Kırgın mısınız" sorusuna "Asla kata" diye yanıt veren Kurt şunları söyledi:
"Biz hayır olsun hayırlı şeyler olsun diye yola çıktık. Olsak iyi olmasak kötü olamaz. Hayırlısını istedik, hayırlısı buymuş. Parti bizim partimiz sonuçta."

İHSAN ARSLAN KONUŞMADI

Diyarbakır'ın ağır toplarından İhsan Arslan'ın liste dışı kalması şaşkınlık yarattı. Telefonla ulaştığımız İhsan Arslan bu konuda açıklama yapmak istemediğini söyledi.