BIST 9.734
DOLAR 32,51
EURO 34,78
ALTIN 2.424,29
HABER /  POLİTİKA

İşte liderlerin sandıkları

Seçimde oy vereceğimiz liderler nerede oy kullanacak? Yerleri belli oldu..

Abone ol

Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer ve siyasi parti liderlerinin 22 Temmuz Pazar günü yapılacak milletvekili genel seçiminde oy kullanacakları sandıklar belli oldu.

Cumhurbaşkanı Sezer

22 Temmuz Pazar günü gerçekleştirilecek genel seçimlerde liderlerin oy kullanacağı sandıklar belli oldu. Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer Birlik Mahallesi'nde bulunan Ahmet Andiçen İlköğretim Okulu'nda, oy kullanacak

Arınç

TBMM Başkanı Bülent Arınç memleketi Murat Germen İlköğretim Okulu'nda oyunu kullanacak. Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt ise Çankaya İlköğretim Okulu'nda oy kullanacak.

Erdoğan

3 Kasım seçimlerinden sonra yenilenen Siirt seçimlerinde kendisine oy veremeyen Başbakan Erdoğan, 22 Temmuz'da kendi seçim bölgesinde oyunu kullanacak. Hem Ankara'da hem İstanbul'da ikameti bulunan Başbakan Erdoğan, muhtarlıktan aldığı belgeyle İstanbul'da evinin bulunduğu Üsküdar'da oy kullanacak. Üsküdar Burhaniye İlköğretim Okulu'ndaki 2165 nolu sandıkta oy kullanacak olan Başbakan Erdoğan, sabah saatlerinde oyunu kullandıktan sonra Ankara'ya gelecek. Erdoğan, 28 Mart 2004 tarihinde yapılan yerel seçimlerde ise oyunu Ankara Subayevleri'nde bulunan Toygar Börekçi İlköğretim Okulu'nda kullanmıştı.

Baykal

Siyasi parti liderlerinin bir bölümü seçim bölgelerini tercih ederken ikameti Ankara'da olan CHP lideri Deniz Baykal, kendisine oy vermek için seçmen kaydını son anda memleketi Antalya'ya aldırdı. Baykal, seçim günü Antalya Lisesi'nde oyunu kullanacak.

Bahçeli

MHP lideri Devlet Bahçeli ise memleketinde oy kullanmayacak. Bahçeli memleketi Osmaniye yerine Ankara'daki Anıttepe İlköğretim Okulu'nda oy kullanacak.

Ağar ve Yazıcıoğlu

DYP Genel Başkanı Mehmet Ağar ve BBP Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu ise aday oldukları illerde oy kullanmayı seçti.

Uzan

İzmir'den aday olan Genç Parti Genel Başkanı Cem Uzan ise oyunu İstanbul'da kullanacak. Uzan'ın Beykoz Kavacık'ta bulunan Atatürk İlköğretim Okulu'nda oyunu kullanacağı öğrenildi. Bahçeli ve Uzan seçimlerde kendilerine oy veremeyecek.

Zeki Sezer

DSP Genel Başkanı Zeki Sezer, Ankara Çayyolu'nda bulunan Türkkonut İlköğretim Okulu'nda oy kullanacak.

Karayalçın

SHP Genel Başkanı Murat Karayalçın ise Çankaya Lisesi'nde sandığa gidecek.

Kutan

SP Genel Başkanı Recai Kutan da, memleketi Malatya yerine Ankara'da oy kullanmayı tercih eden liderler arasında.

Gül

Dışişleri Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Abdullah Gül oyunu seçim bölgesi Kayseri'de Melikgazi Mustafa Eminoğlu Anadolu Lisesi 1206 nolu sandıkta kullanacak. Seçimlerde kendi memleketleri dışındaki illerden aday gösterilen çok sayıda bakan ise kendisine oy veremeyecek.