BIST 9.722
DOLAR 32,57
EURO 34,98
ALTIN 2.423,52
HABER /  GÜNCEL

İşte genç doktorun ölüm sebebi!

ÜRK Tabipleri Birliği (TTB) Genel Sekreteri Bayazıt İlhan, 'Doktor Mustafa Bilgiç kaderin değil, zorlu çalışma koşullarının kurbanı olduğunu açıkladı.

Abone ol

İlhan, acil serviste müdahale ettiği hastasından Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) hastalığı kaparak yaşamının yitiren Doktor Mustafa Bilgiç için TTB Genel Merkezi'nde basın toplantısı yaptı.

İHMALKARLIĞIN KURBANI

Konuşmasına '27 yaşındaki Bilgiç'i toprağa verdik. Üzüntülü olduğumuz kadar öfkeliyiz de'' sözleriyle başlayan İlhan, Sağlık Bakanlığı'nın Sağlıkta Dönüşüm Programı'nın acil servislerde yoğunluğun artmasına neden olarak sağlık çalışanlarını zor duruma soktuğunu iddia etti.

İlhan, Bilgiç'in 'asistan hekim'' olarak bir üniversite hastanesinde çalıştığını, asistan hekimlerin 33 saat aralıksız ve haftada 110 saat mesai yaptıklarını hatırlatarak, 'Hayatının baharındaki bu genç meslektaşımız diğer meslektaşları gibi fedakarca hastasına yardım etmeye çalışırken kaptığı hastalıkla aramızdan ayrıldı. Mustafa Bilgiç kaderin değil, zorlu çalışma koşullarının, uygun olmayan çalışma ortamının ve ihmalkarlığın kurbanı oldu. Bu şekilde çalışmak zorunda kalan hekimin yaptığı hatalardan kendisinin sorumlu olduğu söylenebilir mi?'' diye konuştu.

Doktor Mustafa Bilgiç, Samsun Ondokuz Mayıs Tıp Fakültesi Hastanesi Acil Servisi'nde görev yapan Dr. Mustafa Bilgiç, kene virüsü taşıdığını bilmediği hastadan kan aldı. İğneyi yanlışlıkla eline batıran ve komaya giren Dr. Bilgiç, 6 gün süren yaşam savaşının yitirdi. Asistan Dr. Bilgiç meslektaşı Hava Bilgiç'le bir yıllık evliydi.