BIST 9.525
DOLAR 32,61
EURO 34,71
ALTIN 2.509,76
HABER /  POLİTİKA

İşte Erdoğanın adaylık takvimi

Cumhurbaşkanlığı seçiminde son viraja girilirken Erdoğan'ın adaylık kararını netleştireceği takvim de şekilleniyor..

Abone ol

Cumhurbaşkanlığı seçiminde son viraja giriliyor. Başbakan Tayyip Erdoğan, 16 Nisan'daki Cumhurbaşkanlığı adaylık başvurularının hemen öncesine denk gelen bu haftayı, Köşk kararını netleştireceği yoğun "nabız yoklama" turlarıyla geçirecek.

Haftasonunu, sahil yolu ve Borçka Barajı açılışları için gittiği Karadeniz'de geçirdi. Erdoğan, pazartesi gününden itibaren yoğun "Köşk mesaisi"ne başlayacak. Erdoğan bu hafta bakanları, milletvekilleri, parti yöneticileri ve örgütü ile sivil toplum örgütlerinin Cumhurbaşkanlığı seçimine ilişkin görüşlerini alarak kararını netleştirecek.

Görüş almaya perşembe günü 26 milletvekilini ve Türk-İş yöneticilerini Başbakanlık Konutu'na çağırarak başlayan Erdoğan, görüşme turlarına yarından itibaren devam edecek. Erdoğan, hafta boyunca programının uygun olduğu günlerde gruplar halinde milletvekilleriyle bir araya gelecek.

İŞ DÜNYASI İLE GÖRÜŞME

TOBB Yönetim Kurulu da, bu konuda Erdoğan'a ileteceği görüşünü belirlemek üzere pazartesi günü toplanıyor. TOBB Başkanı Rıfat Hisarcıklıoğlu, bu toplantıda oluşacak görüşün randevu istenerek Erdoğan'a iletileceğini açıkladı. Erdoğan da görüştüğü Türk-İş yöneticilerine, TOBB'un yanı sıra TÜSİAD ile de bir kez daha görüşeceğini söyledi.

Erdoğan, Köşk sürecine ilişkin görüşlerin de aldığı Türk-İş yöneticileriyle görüşmesinde, DİSK ve Kamu-Sen gibi bu konuda kendisine açıktan tavır alan sivil toplum örgütleriyle görüşmeyeceğini de söyledi.

ADAYLIĞINI 24 NİSAN'DA AÇIKLAYABİLİR

Erdoğan'ın, Cumhurbaşkanlığı konusunda kendisine destek veren Hak-İş ve MÜSİAD ile görüşüp görüşmeyeceği ise henüz netlik kazanmadı.

10 Nisan'daki MGK toplantısının ardından 11 Nisan'da il ve belediye başkanları ile partisinin kadın ve gençlik kolları başkanlarını, 18 Nisan'da da MKYK üyelerini Ankara'da toplayacak Erdoğan'ın Cumhurbaşkanlığı adaylığına ilişkin açıklamayı 24 Nisan'daki partisinin Meclis grubunda açıklaması bekleniyor.

Hürriyet