BIST 9.554
DOLAR 32,53
EURO 34,85
ALTIN 2.488,62
HABER /  POLİTİKA  /  CHP

İşte Baykalın yerine gelecek isim!

Baykal Genel Başkanlıktan istifa etti. Peki yerine kim gelecek. Bunun cevabı Baykal partiyi terk etmeden belliydi.

Abone ol

İNTERNETHABER

Deniz Baykal günlerdir bomba etkisi yaratan video kasetin ardından bugün canlı yayına çıktı. Bunun bir komplo olduğunu söyledi ve “Bu hukuksuz ve ahlaksız komplo nedeniyle kimsenin beni sorgulamasına izin vermeyeceğim” diyerek CHP Genel Başkanlığı’ndan istifa etti.

Baykal’ın istifasının ardından kafalarda tek bir soru kaldı.

Olağan Kurultayı 22-23 Mayısta 33. Olağan Kurultayı’na gidecek olan CHP’nin başına kim vekalet edecek?

CHP MYK Baykal'ın yerine vekalet edecek ismi belirledi. CHP'li Mustafa Özyürek kurultaya kadar CHP Genel Başkanlığı'na Cevdet Selvi'nin vekalet etmesini uygun gördüklerini söyledi. Son kararı yarın parti Meclisi'nin vereceğini de sözlerine ekledi.

BAYKAL KURULTAYDA ADAY OLACAK MI?

Peki Baykal’ın bu istifası Kurultaya kadar ortalığı sakinleştirmek için miydi?

Merak edilen ikinci soru da buydu. Bunun cevabı yine CHP MYK sözcüsü Mustafa Özyürek’ten geldi. “Baykal kurultaya gelmeyeceğini de söyledi” dedi. Ancak Mehmet Sevigen delegeler onu aday gösterirse gelmekten başka çaresi yok diyerek Baykal'ı kurultayda aday olarak göstereceklerini söyledi.

KILIÇDAROĞLU KURULTAYDA ADAY OLACAK

CHP'nin 22 -23 Mayıs'ta yapılacak kurulayında ise Genel Başkanlık için aday olacağına garanti olarak bakılan isim ise Kemal Kılıçdaroğlu...

Kılıçdaroğlu'nun aday olacağının en büyük göstergesi ise o kasetin ortaya çıkmasından sonra Deniz Baykal'ı aramaması ve bugün de Genel Merkeze gelmemesi olarak gösteriliyor.

Ankara dışında olan CHP Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Kemal Kılıçdaroğlu, İstanbul'dan Ankara'ya gidişinde, "Baykal'a yapılan haksızlık. Üzüldüm. Sadece benim değil, Türkiye'de yaşayan vicdanı olan herkesin vicdanını rahatsız etmiştir. Üzüldüm" demekle yetindi.

Kılıçdaroğlu, 23 Mayıs'taki CHP Kurultayında genel başkanlığa aday olup olmayacağı konusundaki sorulara yanıt vermedi.