BIST 9.643
DOLAR 32,59
EURO 34,84
ALTIN 2.496,54
HABER /  GÜNCEL

İşte AK Parti'nin kapalı oturumda aldığı karar!

Ak Parti toplantısında BDP'li vekiller dahil hakkına yolsuzluk ve yüz kızartıcı suçlarla ilgili bulunan bütün fezlekelerin TBMM gündemine alınması kararlaştırıldı.

Abone ol

Başbakan Erdoğan, partiden yükselen farklı dokunulmazlık açıklamaları sonrası parti genel merkezinde bir istişare toplantısı gerçekleştirdi.

Basına açık bölümde BDP'li vekillerin PKK ile arasına mesafe koymadığını kaydeden Erdoğan, 'Bu durum karşısında ne Allah ne de halk bizi affetmez' dedi.

Başta Diyarbakır Milletvekili Galip Ensarioğlu olmak üzere Doğu ve Güneydoğu'daki bazı AK Partili vekiller hükümetin BDP'lilerin dokunulmazlıkların kaldırılması için attığı adımı eleştirmişti.

GİZLİ OTURUMDA ALINAN KARAR

Basına kapalı olarak gerçekleştirilen görüşmede ise sürpriz bir dokunuşmazlık kararı çıktı. Ak Parti toplantısında BDP'li vekiller dahil hakkına yolsuzluk ve yüz kızartıcı suçlarla ilgili bulunan bütün fezlekelerin TBMM gündemine alınması kararlaştırıldı.

BÜLENT ARINÇ VE İNCE'NİN TACİZ ATIŞMASI AKILLARA GELDİ

Bu karar sonrası CHP'li Muharrem İnce hakkındaki taciz iddialarıyla ilgili fezleke de TBMM gündemine gelecek. Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç ve CHP Yalova milletvekili Muharrem İnce, taciz iddialarıyla ilgili TBMM genel kurulunda sert bir kavgaya tutuşmuştu. İnce, 'Dokunulmazlığımı kaldırmazsanız, şerefsizsiniz, ahlaksızsın' şeklinde çıkışmış, Arınç da 'Sen önce partinden istifa et. Yanında oturduğun kadın dan utan. Bu ahlaksızlığın hesabını vereceksin' demişti.