BIST 9.693
DOLAR 32,50
EURO 34,69
ALTIN 2.499,53
GÜNCEL

İşte 15 Temmuz gecesi TRT'nin Harbiye yerleşkesinde yaşananlar

15 Temmuz hain darbe girişiminin hafızalara kazınan anlarından olan TRT'de bildiri okunması anında yaşananlar iddianameye yansıdı.

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişiminde, Harbiye'deki TRT yerleşkesinde yaşananların güvenlik kamera görüntüleri yayınlandı.

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz darbe girişiminde TRT'nin Harbiye'deki binasının işgal edilmesi ve sonrasında çıkan olaylarda 3 kişinin ölümü ile 50 kişinin yaralanmasına ilişkin yürütülen soruşturma sonucunda 7'si rütbeli 32 asker hakkında iddianame hazırlandı. İddianamede, 7'si rütbeli olmak üzere 24'ü tutuklu 32 askerin "cebir ve şiddet kullanarak, Türkiye Cumhuriyeti anayasasının öngördüğü düzeni ortadan kaldırmaya veya bu düzen yerine başka bir düzen getirmeye veya bu düzenin fiilen uygulanmasını önlemeye teşebbüs etme", "cebir ve şiddet kullanarak TBMM'yi ortadan kaldırmaya veya TBMM'nin görevlerini kısmen veya tamamen yapmasını engellemeye teşebbüs etme", "cebir ve şiddet kullanarak Türkiye Cumhuriyeti Hükümetini ortadan kaldırmaya veya görevlerini yapmasını kısmen veya tamamen engellemeye teşebbüs etme" suçlarından üçer kez ağırlaştırılmış müebbet ile farklı oranlarda hapis cezalarına çarptırılması istendi. O geceye dair güvenlik kamerası görüntüleri yayınlandı.

Sitene Ekle