BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  DÜNYA

İstanbul’un fethi coşkuyla kutlandı

İstanbul’un fethinin 560. yılı Sancaktepe’de düzenlenen birbirinden farklı organizasyonlarla coşkulu bir şekilde kutlandı. <br/>Evliyalar şe...

Abone ol

İstanbul’un fethinin 560. yılı Sancaktepe’de düzenlenen birbirinden farklı organizasyonlarla coşkulu bir şekilde kutlandı.
Evliyalar şehri İstanbul’un fethi her yıl geleneksel olarak kentin çeşitli yerlerinde coşkuyla kutlanıyor. Sancaktepe Belediyesi de bu yıl İstanbul’un fethini şanına yakışır özel programlarla kutladı. Sancaktepe Belediye Başkanı İsmail Erdem ve başkan yardımcıları ile İstanbul Milletvekili Osman Boyraz, büyük bir kortej eşliğinde Samandıra Kültür Merkezi önünden yürüyüşe başladı. Korteje, İstanbul ile özdeşleşen Osmanlı’nın şanlı mirası mehteran takımı eşlik etti. Korteje Sancaktepeliler’in de ilgisi eklenince büyük bir ekip Samandıra Şölen Alanı’na yürüdü. Samandıra Şölen Alanı’nda önce şehitler anısına saygı duruşunda bulunuldu. Daha sonra yöresel halk oyunları gösterileri ile keyifli dakikalar yaşandı. İstanbul Milletvekili Osman Boyraz yaptığı konuşmada, yedi tepeli İstanbul’un şanlı tarihine değinerek, Sancaktepe’de fetih kutlamalarının ayrı bir güzelliği olduğunu sözlerine ekledi. Belediye Başkanı İsmail Erdem de yaptığı konuşmada, İstanbul’un sadece Türkiye’nin değil dünyanın tüm milletlerinin gözdesi ve ilgi merkezi olduğunu söyleyerek, böyle bir şehrin fethi sırasında gösterilen şanlı zaferin milletin önemli servetlerinden biri olduğunu belirtti. Erdem, kutlamaların coşkulu ve bu aziz hatıraya yakışır bir şekilde geçmesi için ellerinden gelenin fazlasını yaptıklarını belirterek, ilgi gösteren tüm vatandaşlara teşekkür etti. Kutlamalar sonrasında halk müziği sanatçısı Hüseyin Turan izleyicilere bir konser verdi. Sancaktepeliler’in yoğun ilgisiyle karşılanan Turan, sevilen şarkılarını seslendirdi.
(İHA)