BIST 9.717
DOLAR 32,47
EURO 34,92
ALTIN 2.436,02
HABER /  SEÇİM  /  YEREL SEÇİMLER 2019

İstanbul'un 4 ilçesinde geçersiz oylar yeniden sayılacak

İSTANBUL’da 4 ilçede geçersiz oyların yeniden sayılmasına karar verildi. Beykoz, Fatih, Şile ve Çekmeköy İlçe Seçim Kurulu yapılan itirazları dikkate alarak geçersiz oyların yeniden ve tüm partilerin müşahitleri huzurunda sayılmasına karar verdi.

Abone ol

İSTANBUL'da seçim sonuçları üzerinde yapılan usulsüzlükler, hatalar ve geçersiz oylar üzerindeki yasal itirazlar sonrası 4 ilçede Seçim Kurulu kararını verdi.

Bu bağlamda Şile İlçe Seçim Kurulu, Beykoz İlçe Seçim Kurulu, Fatih ve Çekmeköy İlçe Seçim Kurulu geçersiz oyların yeniden sayılmasına karar verdi.

Çok sayıda geçersiz oy vardı

Bilindiği gibi Beykoz'da 5 bin 352, Fatih'te 7 bin 354, Çekmeköy'de 5 bin 684 geçersiz oy vardı.

Sayımlar tüm partilerin görevlilerinin huzurunda yeniden yapılacak.

39 ilçede itiraz vardı

İstanbul’da AK Parti tarafından 39 ilçeye itiraz edilmişti. İlçe seçim kurullarına sunulan itiraz dilekçelerinde geçersiz oyların yeninde sayılması ve hatalı sandık tutanaklarının düzeltilmesi talep edilmişti.

Yapılan itirazlar ilçe seçim kurulları tarafından değerlendirmeye alındı. İlk olarak Beykoz, Çekmeköy, Şile ve Fatih İlçe Seçim Kurulu tarafından yapılan itirazı kabul etti. Karar doğrultusunda itiraz edilen sandıklardaki oylar yeniden sayılacak.

BU FOTO GALERİYE BAKIN
AK Parti ve MHP birçok il ve ilçede seçim sonucuna itiraz etti oylar yeniden sayılıyor
Foto Galeri AK Parti ve MHP birçok il ve ilçede seçim sonucuna itiraz etti oylar yeniden sayılıyor Galeriye Gözat