BIST 9.080
DOLAR 32,37
EURO 34,95
ALTIN 2.325,24
HABER /  GÜNCEL  /  EMLAK

İstanbul'a silikon vadisi

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın İstanbul'a Silikon Vadisi projesinin yeri belli oldu.

Abone ol

Başbakan Erdoğan'ın "İstanbul'da Silikon Vadisi yapacağız" sözlerinin adresi belli oldu; Kağıthane Cendere Vadisi...

Toplam alanı 350 hektar olan Cendere Vadisi'nde şu anda bölgede bulunan fabrikalar kaldırılacak ve yerine eğitim-Bilişim ve yüksek teknoloji geliştiren merkezlerin kurulmasına izin verilecek. Proje bittiğinde vadi, 30 bin kişiye istihdam sağlayacak. Yeni yapılacak konutlara ise 70 bin kişinin yerleşmesi bekleniyor. Basit bir hesapla proje bittiğinde bölge, 100 bin kişilik bir yerleşim ve çalışma yeri olacak.

Vadiyi Seval Öz kuracak

ABD'nin San Francisco kentinde, yüksek teknoloji ürünleri üreten kuruluşların konumlandığı Silikon Vadisi'ni gezen Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Google ziyaretinin detaylarını Google İş Geliştirme Müdürü Seval Öz anlattı. Ünlü doktor Mehmet Öz‘ün kardeşi olan Seval Öz, Erdoğan ailesinin Google'ın projelerinden çok etkilendiklerini söyledi.

Obama’dan önce bindi

Google'da Kıdemli İş Geliştirme Müdürü olan Seval Öz, Erdoğan ailesiyle gerçekleşen görüşmenin detaylarını ise şöyle anlattı: "Başbakan Erdoğan kendisini self-dirivinge bindirdiğimizde çok duygulandı. Özellikle de bu çalışmada yer alan Türk mühendisler olduğunu öğrenince. Böylece Erdoğan da Obama'dan önce şoförsüz araca binmiş oldu. Kendisi ve ailesiyle yakından tanışmamız bizi de çok memnun etti. Erdoğan yazın Türkiye'de bir araya geleceğimizden, Türkiye'deki silikon vadisi projesinden bahsetti. Bu noktada Google ile fatih projesi arasında neler yapılabilir diye fikir alış verişlerinde bulunduk. Bu proje için benimle birlikte Google Başkanı Eric Schmidt'i Türkiye'ye davet etti. Bu anlamda bu yaz Başkan Schmidt ile birlikte Türkiye'de Başbakan ile bir araya geleceğiz. Google'da 100 kadar Türk çalışan var. Başbakanla birlikte biz de Türkiye'deki başarılı öğrencilerin şirkete iş için başvurmasını istiyoruz."

İlk Gül kullandı

Seval Öz daha önce de Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ü Google'ın merkezinde ağırlamıştı, Google'ın kendi kendini süren aracını test ettirmişti. Öz, Google'ın insansız araç projesini Obama'dan önce Cumhurbaşkanı Gül'ün gördüğünü söylemiş, "Şoförsüz aracı Barack Obama'ya da göstermek için girişimde bulunmuştuk ancak Cumhurbaşkanı Gül ondan önce gördü" demişti