BIST 9.548
DOLAR 32,49
EURO 34,60
ALTIN 2.499,24
HABER /  GÜNCEL

İstanbul Valisi saat verdi! Son dakika açıklama çok önemli

İSTANBUL'daki hava durumu için son dakika açıklamalar Vali Vasip Şahin ve İstanbul Büyükşehir Beleriye Başkanı Kadir Topbaş'tan geldi. İstanbul'a çok şiddetli bir yağış dalgası daha geliyor. Saati de verildi. Vali Şahin 14.00'dan sonra yoğun yağış olacak dedi. İşte son açıklamalar;

Abone ol

İSTANBUL'u vuran yağış beklenenin çok ötesinde oldu. İstanbul Valisi Vasip Şahin ve Belediye Başkanı Kadir Topbaş'tan ise ürküten uyarılar geldi. Vali Şahin saat verdi ve 14.00'dan sonra yoğun bir yağış bekleniyor dedi.

Yeni yağış dalgası akşama kadar devam edecek. İstanbul'da yoğun bir etki yaratacak olan yağış için Kadir Topbaş da uyarı yaptı. AKOM'da son dakika açıklamalar yapan Vali Şahin ve Topbaş özetle şunları söyledi;

-Bu bir afettir. Yağış akşam saatlerine kadar sürecek. Metro ve metrobüs seferlerinde aksama yok. Avrasya tüneli de çift yönlü olarak trafiğe açıldı.

-Öğleden sonra ciddi bir yağış bekleniyor. Saat 14.00'dan sonra başlayacak yoğun yağış akşama kadar sürecek.

-Toprak suya doydu öğleden sonraki bu yağış ciddi durumlar yaratabilir. Sel baskınları için dikkat!

-İstanbul'daki sel büyük maddi hasarlara yol açtı. Teselli ise can kaybı yaratmaması oldu.

-İstanbul'da hava ulaşımı da olumsuz etkilendi. İstanbul hava sahası üzerine yoğunlaşan elektrik yüklü bulutlar olarak adlandırılan CB bulutları(Cumulonimbus) pilotlara zor anlar yaşattı. CB bulutları nedeniyle Atatürk Havalimanı’na iniş yapamayan uçaklar havada tur atmak zorunda kaldı. Yakıt kritiğine giren uçaklar başka havalimanlarına yönlendirildi.

İSTANBUL SAATLİK HAVA DURUMU : İstanbul'un saatlik hava durumu da meteoroloji tarafından yeniledi. Buna göre yoğun yağış saat 18.00'a kadar sürecek. 18.00'dan itibaren ise yağışlara gök gürültüsü eşlik edecek. İşte İstanbul'un yenilenen saatlik hava durumu:

İstanbul'un saatlik hava durumuna göre öğleden sonra yağış çok şiddetli olacak. Gece ise yağışlara şimşekler eşlik edecek. 5 günlük hava durumu raporuna göre İstanbul'da yağmur yarın da etkili olacak. 


METROBÜS ÇALIŞIYOR MU?

İSTANBUL'da yağmur sonrasında metrobüs duraklarına kadar sel suları yükselmiş durumda. Metrobüslerin içine de bu sular giriyor. E-5 yolu yer yer trafiğe kapanırken öğleden sonraki yeni yağış dalgası ile durum daha da kötüleşecek. 


İstanbul'da toplu ulaşım şimdilik işliyor. Ancak toprak suya doyduğu için yeni yağış dalgasında sel baskınlarının daha şiddetli olması bekleniyor. Toplu taşıma araçları şu anda güçlükle çalışırken beklenen yağıştan sonra neler olacağı meçhul.


Metrekareye 65 kg yağış düşen İstanbul'da rüzgarın hızı da saatte 80 km'ye çıktı. 2009 yılından beri görülen en şiddetli yağış İstanbul'un ana arterlerini de su altında bıraktı.