BIST 9.525
DOLAR 32,65
EURO 34,88
ALTIN 2.511,93
HABER /  GÜNCEL

İstanbul son dakika haberleri! Saat 13.00 yasağı için yeni karar arabalara izin

İSTANBUL 'da saat 13.00'a kadar olan özel araç yasağı bitirildi. Buna karşılık şehirler arası otobüslerin yasağı devam ediyor ve yarına kadar sefer yok. İstanbul karla mücadele ederken arka arkaya gelen son dakika haberleri şöyle:

Abone ol

İstanbul'daki kar alarmı bugün de devam ederken yetkililerden arka arkaya son dakika kararları geliyor. Saat 13.00'a kadar olan özel araçla trafiğe çıkma yasağı bitirildi. Otogarlardan şehirler arası ulaşıma çıkacak otobüslerin yasağı ise uzatıldı. Toplu ulaşım için de son dakika kararları geldi. Tatil kararları da var. İstanbul'da güvenlik, sağlık ve ulaşım hizmetleri dışında kamuda görevli memur, işçi ve diğer personel 25 Ocak 2022 Salı günü tam gün idari izinli sayıldı. İşte İstanbul için alınan son dakika kararlar:

KENTE GİRİŞ KISITLAMASI KALDIRILDI

İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, Trakya ve Anadolu istikametinden İstanbul yönüne seyahat eden araçların kente giriş kısıtlamasının kaldırıldığını bildirdi.

Yerlikaya, sosyal medya hesabından, "Değerli İstanbullular. Trakya ve Anadolu istikametlerinden İstanbul yönüne seyahat eden araçların, ilimize giriş kısıtlaması kaldırılmıştır." paylaşımını yaptı.

KAPALI YOL KALMADI

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, "Kuzey Marmara Otoyolu ve TEM Otoyolu dahil olmak üzere İstanbul’da karayolları ağında kar yağışından dolayı kapalı bir yol bulunmamaktadır. Tüm yollarımız trafiğe açılmıştır." dedi.

OTOGAR ÇIKIŞLARI 09.00'A KADAR DURDURULDU

İSTANBUL için karla mücadelede son dakika 6 yeni karar duyuruldu. Memur ve işçi 26 ocakta izinli, üniversiteler 31 Ocak'a kadar tatil edildi, malul, engelli ve hamilelerin izni 26-27-28 Ocak'a tarihlerinde geçerli. 
Esenler Harem ve cep otogarlarının çıkışlarının 26 Ocak saat 09.00'a kadar durduruldu, İstanbul'a Trakya ve Anadolu istikametinden girişler ikinci bir duyuruya kadar yasaklandı. 
Özel eğitim ve rehabilitasyon merkezlerinde de 26-27-28 Ocak eğitime ara verildiği açıklandı.

UÇUŞLAR BAŞLADI

İstanbul Havalimanı'nda olumsuz hava koşulları ile ara verilen uçuşlar yeniden başladı. İşletmeci konsorsiyum İGA'dan yapılan açıklamada uçuşların Karakas (Venezuela) ile başladığı ve Houston (ABD) seferi ile devam edeceği belirtildi.

SEFERLER UZATILDI VE ÜCRETSİZ OLDU

İstanbul’da etkili olan yoğun kar yağışı nedeniyle Marmaray seferleri Perşembe gününe kadar 24 saat ücretsiz hizmet verecektir. 

GAR ÇIKIŞLARI DURDURULDU

İstanbul Valisi Ali Yerlikaya Esenler, Harem ve tüm cep otogarlarındaki çıkışların yarın (26 Ocak)'a kadar saat 09.00'a kadar durdurulduğunu duyurdu.

ARAÇ YASAĞI BİTİRİLDİ

Ulaştırma Bakanı Adil Karaismailoğlu ve İçişleri Bakanı Süleyman Soylu  son dakika kararı duyurdu. Köprünün saat 13.00 itibarıyla açılacağını duyuran Bakan Karaismailoğlu, özel araçla trafiğe çıkma yasağının sonlandığını söyledi. 

METRO SEFERLERİ UZATILDI

Yoğun kar yağışının kent trafiğini olumsuz etkilemesi nedeniyle metro seferlerinin saat 02.00'ye kadar uzatılmasına karar verildi.

YARGI ÇALIŞMAYACAK

HSK, İstanbul’da yargı mensupları ve adliye çalışanlarının bir gün süreyle idari izinli sayılması yönünde karar aldı. Yargısal iş ve işlemler nöbetçi hakim ve mahkemeler eliyle yapılacak.

ARAÇLARI KALDIRIN

İstanbul Valisi Ali Yerlikaya sosyal medyadan çağrı yaparak kar sebebiyle yolda bırakılan araçların kaldırılmasını istedi. Açıklamada; "Kıymetli Hemşehrilerim, Karla mücadelemizin etkin şekilde sürdürülmesi için, Otoyol ve D-100’de park edilmiş özel araçların, sahipleri tarafından kaldırılması gerekmektedir. Lütfen araçlarımızı bulundukları yerden süratle kaldıralım." dedi.

METEOROLOJİ UYARDI

 Meteoroloji Genel Müdürlüğü, İstanbul'da kar yağışının bugün de aralıklarla devam edeceğini duyurdu ve turuncu uyarıda bulundu.

BU FOTO GALERİYE BAKIN
Devamı gelecek İstanbul Sakarya Kocaeli için Meteoroloji ve Orhan Şen'den kar yağışı uyarısı!
Foto Galeri Devamı gelecek İstanbul Sakarya Kocaeli için Meteoroloji ve Orhan Şen'den kar yağışı uyarısı! Galeriye Gözat