BIST 9.645
DOLAR 32,60
EURO 34,80
ALTIN 2.404,86
HABER /  GÜNCEL

İstanbul seçim sonuçları fark değişti! Gözler erteleme veren YSK'da

İSTANBUL seçim sonuçlarına yönelik sayımın pazar gecesi tamamlanma ihtimali var, gözler Büyükçekmece başvurusunu erteleyen YSK'ya döndü.

Abone ol

İstanbul'da geçersiz oylar ve YSK'nın bazı sandıklar için verdiği tekrar sayım kararı bu hafta sonu nihayetlenecek görünüyor. İstanbul'da sayımı tamamlanmayan sadece Maltepe kaldı. Buradaki sayım işlemi de sadece 2  kurul görev yaptığından uzadı.

11 gündür sayım yapan bu 2 kurulun sayısı dün 12'ye çıkarıldı. Sayımların 24 saat devam ettirilmesi kararı da alındı. Maltepe'deki sayım işleminin bu durumda pazar gecesi sonlandırılması bekleniyor.

Şimdiye kadar sayılan sandıkların oranı yüzde 97,8. 

Yüksek Seçim Kurulu’ndan elde edilen bilgilere göre; şu ana dek sayılan sandıkların oranı yüzde 97,8. Buna göre; Ekrem İmamoğlu’nun oyu 4.170.404 iken Binali Yıldırım ise 4.156.441 oyla geride kaldı. İmamoğlu ile Yıldırım arasındaki fark ise 13.963 oldu.

İmamoğlu ile Yıldırım arasındaki oy farkı

Ekrem İmamoğlu’nun oyu 4.170.404
Binali Yıldırım ise 4.156.441
Fark: 13.963 

Maltepe'de son durum ne?

AK Parti'nin Maltepe'deki seçimlere ilişkin itirazı üzerine başlatılan oy sayımında 1080 sandıktan 403'ünün sayımı bitti. Bu sandıkların sayımından Binali Yıldırım'ın lehine 134 oy çıktı. 

maltepe ysk seçim kurulu istanbul sonuçları

Gözler 'erteleme' veren YSK'ya çevrildi
Bugün İstanbul seçimlerine ilişkin kamuoyunun dikkati Yüksek Seçim Kurulu'na dönmüş durumda. YSK dün Büyükçekmece'ye ilişkin erteleme kararı vermişti. Gerekçe olarak da sonuçları Büyükçekmece kararının İstanbul'daki sonuçları etkileyebileceği gösterildi. Hukukçular, YSK'nın İstanbul seçimlerinin yeniden yapılmasını değerlendirmek için erteleme kararı verdiği düşüncesindeler. Bugün YSK'nın nasıl bir rota izleyeceği merakla bekleniyor. 

Binali Yıldırım : Susuyorsam...
Günlerdir seçimlere ilişkin tartışmaları uzaktan izleyen Binali Yıldırım sonunda suskunluğunu bozdu. Yıldırım şu twiti attı: