BIST 9.693
DOLAR 32,50
EURO 34,69
ALTIN 2.499,53
HABER /  GÜNCEL

İstanbul patlaması ABD'den ilk açıklama

İstanbul'da patlama sonrası ABD İstanbul Başkonsolosluğu Twitter'dan taziye mesajı yayınladı.

Abone ol

İstiklal Caddesi'nde yaşanan terör saldırısına ABD İstanbul Başkonsolosluğu'ndan tepki geldi.

Başkonsolosluk İngilizce ve Türkçe attığı tweetlerle taziye mesajı gönderdi.

PATLAMANIN ŞOKU VE ÜZÜNTÜSÜ İÇİNDEYİZ

ABD İstanbul Başkonsololuğu'ndan atılan tweet şu şekilde; "İstiklal'deki patlamanın şoku ve üzüntüsü içindeyiz. Hayatını kaybedenlerin ailelerinin yasını paylaşıyor, yaralılara acil şifalar diliyoruz"

FRANSIZ BAKAN: ALÇAKÇA VE KORKAKÇA

Fransız Dış İşleri Bakanı Jean-Marc Ayrault, İstanbul’un merkezinde gerçekleşen canlı bomba saldırısı için “Alçakça ve korkakça” ifadelerini kullandı. “İnsanların ölümüne sebep olan buu alçakça ve korkakça saldırıyı şiddetle kınıyorum” diyen Jean-Marc Ayrault, İstanbul ile dayanışma içinde olduklarını ekledi.

NATO'DAN AÇIKLAMA

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, İstiklal Caddesi'ndeki terör saldırısını şiddetle kınayarak Türk halkının acısını paylaştığını belirtti. Stoltenberg, "Tüm NATO müttefikleri Türkiye'nin yanında ve terörün her türlüsüyle mücadelede birlikte hareket etmeye hazır" ifadesini kullandı.

ALMANYA'DAN VATANDAŞLARINA UYARI

Almanya Dışişleri Bakanlığı'nın internet sitesinde yer alan mesajda, Türkiye'deki Alman vatandaşlarına otel ve evlerinden ayrılmamaları ve medyayı yakından takip etmeleri uyarısında bulunuldu.

AVRUPA BASINI

Patlama haberini ilk geçen ajans Reuters oldu. ‘’İstanbul’un turistik merkezinde meydana gelen saldırıda 5 kişi öldü 20 kişi yaralandı’’ denildi.

İngiliz yayın kuruluşu BBC İstanbul’daki patlamanın Ankara saldırısından hemen sonra gerçekleştiğinin altını çizdi.

İngiliz Independent gazetesi de, ‘’İstanbul’un turistik alışveriş caddesinde intihar saldırısı düzenlendi. En az 5 ölü’’ diyerek patlamayı okuyucularına duyurdu.

Fransız haber ajansı AFP ise haberi, ‘İstanbul’un kalbindeki alışveriş caddesinde patlama oldu. Çok sayıda ambulans olay yerine sevk edildi. Terör saldırısını gerçekleştiren saldırgan bir canlı bomba’’ diyerek duyurdu.

Fransız gazetesi Le Figaro, ‘’İstanbul’un kalbindeki patlamanın büyük korkuya neden olduğunu ve polisin helikopterlerle olay yerinde uçuş yaptığını’’ belirtti.