BIST 9.037
DOLAR 32,32
EURO 35,10
ALTIN 2.295,58
HABER /  GÜNCEL

Dolu saat kaçta başlıyor? İstanbul için meteorolojiden yeni uyarı!

İSTANBUL hava durumu için AKOM ve meteorolojiden arka arkaya haberler geldi. AKOM, "Dolu yok, yağmur var" derken; Meteoroloji, "Saat 17.00'da hem dolu, hem yağmur bastıracak" demişti. İşte gelen son dakika tahminler...

Abone ol

İstanbul için beklenen kuvvetli yağmur ve dolu yağışı için AKOM’dan yapılan yeni açıklamada, "Yağışın il genelinde aralıklarla gece yarısına kadar devam etmesi beklenirken dolu ile ilgili risk en aza inmiştir" denildi.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Afet Koordinasyon Merkezinden  (AKOM) yeni açıklama yapıldı. Açıklamada, "Marmara’da öğle saatlerinde başlayan kuvvetli sağanak yağış Bursa ve Tekirdağ bölgelerinde dolu şeklinde etkili olmuştur. Yağış, Marmara denizi üzerinden geçerek akşam 17.00 sıralarında İstanbul’da etkili olmaya başlamıştır. Yağışın il genelinde aralıklarla gece yarısına kadar devam etmesi beklenirken dolu ile ilgili risk en aza inmiştir" ifadeleri yer aldı.

AKOM’dan kafa karıştıran İstanbul uyarısı! Dolu yağacak mı?

"DOLU YAĞIŞI GÖZÜKMÜYOR" DENMİŞTİ

İstanbul'da iki gündür uyarı üstüne uyarı yapılan gök gürültülü sağanak yağış başladı. Yağışın ilerleyen saatlerde şiddetini artırması bekleniyor. AKOM'dan yapılan açıklamada, "Meteoroloji radarları verilerine göre İstanbul geneli yaklaşık 30 dakika içinde yoğun yağışın etkisi altına girecek. Meteorolojik Tahminlere göre dolu yağışı gözükmüyor" denilmişti.

Gün içinde Meteoroloji Genel Müdürlüğü, İstanbul Valiliği ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi Afet Koordinasyon Merkezi'nden (AKOM) yapılan uyarılarda, akşam saatlerinde İstanbul'da kuvvetli gök gürültülü sağanak yağış beklendiği belirtilerek, vatandaşların dikkatli olması istenmişti.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, İstanbul çevrelerinde beklenen gök gürültülü yağışların, bugün 17.00-22.00 saatleri arasında il genelinde yer yer kuvvetli (15-30 kilogram/metrekare) olacağının tahmin edildiği belirtilmişti. Açıklamada, su baskını, yıldırım, dolu riski ve yağış anında kuvvetli rüzgar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerektiği ifade edilmişti.

İstanbul'a doğru ilerleyen yağış yüklü sistem meteoroloji radarına böyle yansıdı.

İSTANBUL SAATLİK HAVA DURUMU

İSTANBUL için meteorolojinin yayınladığı saatlik hava durumuna göre yağışlar akşam saatlerine kaldı. Meteorolojinin yenilediği son İstanbul Hava durumu tahmininde dolu yağışının saat 17.00'den sonra görüleceği bilgisi yer alıyor. İşte saatlik İstanbul hava durumu tahmini:

METEOROLOJİ "ÇOK KUVVETLİ OLACAK" DEDİ

MGM açıklamasında yağışların bugün İstanbul başta olmak üzere Marmara’nın batısı ve Kıyı Ege’de kuvvetli ve yer yer çok kuvvetli olacağı bildirildi. Meteoroloji kuvvetli sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların ani sel, su baskını, yıldırım düşmesi, dolu yağışı ve yağış anında kuvvetli rüzgar gibi olumsuzluklara sebep olacağını duyurdu.

Meteoroloji İstanbul ile birlikte bugün Tekirdağ, Edirne ve Kırklareli çevrelerinde beklenen sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların öğle saatlerinden sonra kuvvetli ve yer yer çok kuvvetli olacağı uyarısını geçti. Sel, su baskını, yıldırım ve dolu riskinin yüksek olduğu bildirilen açıklamada yağışların haftasonu Trakya, Marmara, Kıyı Ege ve Batı Karadeniz'de etkili olmaya devam edeceği bilgisi verildi.

Hava sıcaklığı mevsim normallerinin üstünde: Yağmur, dolu ve kuvvetli yağışlara rağmen hava sıcaklığı düşmüyor. Meteoroloji Hava sıcaklıkların bu hafta boyunca iç ve doğu bölgelerimizde hissedilir derecede artacağını ve mevsim normallerinin 4-7 derece üzerinde seyredeceğini duyurdu. MGM açıklamasında batı bölgelerindeki yağışa rağmen sıcaklıklarda değişiklik olmayacağı bildirildi.

GEÇEN YIL BÜYÜK HASARA NEDEN OLMUŞTU

İstanbul'da geçen yıl 27 Temmuz'da meydana gelen ve yaklaşık 20-25 dakika süren şiddetli dolu yağışı nedeniyle megakentte trafik durma noktasına gelmiş, binlerce araçta ve binalarda ciddi hasarlar oluşmuş, hava trafiğinde de aksamalar meydana gelmişti