BIST 9.722
DOLAR 32,58
EURO 34,99
ALTIN 2.428,60
HABER /  GÜNCEL

İstanbul hava durumu bu saate dikkat

İSTANBUL hava durumu için mgm.gov.tr yeni uyarı yayınladı. İstanbul'a kar saat 18.00'da bastıracak. Meteoroloji sitesinde İstanbul hava durumu saatlik olarak yayınlandı.

Abone ol

İSTANBUL için meteorolojiden gelen saatlik hava durumu tahminine göre kar yağışı mesai bitiminde bastıracak.

Şiddetli fırtına ve yağmur geceden beri kenti perişan etmiş durumda. Bir çok kazaya sebep olan fırtına yerini saat 18.00'dan itibaren kar yağışına bırakacak. Şu anda İstanbul'un bir çok ilçesinde sulu kar yağışı başlamış durumda.

SAATLİK HAVA DURUMU TAHMİNİ
İSTANBUL için meteorolojinin sitesinde yayınladığı saatlik son hava durumu tahmininde 15-18 arası sulu kar görünüyor. Saat 18.00'dan sonra ise kar yağışı başlıyor ve yeni günde de devam ediyor. İstanbul saatlik hava durumu tahmini şöyle;

istanbul hava durumu saatlik

İstanbul için mgm.gov.tr sitesinde yayınlanan 5 günlük hava durumu tahmini ise kar yağışının cuma günü de devam edeceğini gösteriyor. Cumartesi günü sulu kar yağışının görüleceği İstanbul'da yılbaşı gecesi sıcaklık eksi 1 dereceye inecek. İstanbul için 5 günlük hava durumu tahmini de şöyle;

istanbul hava durumu 5 günlük mgm

İstanbul'da fırtına ve yoğun yağmur kilitlenen traifiği, çöken çatıları ve su baskınlarını beraberinde getirdi. Şiddetli fırtına sebebiyle İDO seferlerinin tamamı iptal oldu. THY'de bugün ve yarın olan bir çok İstanbul merkezli uçunu iptal etti.

İSTANBUL KAR YAĞIŞINA HAZIR
İBB'den alınan bilgiye göre, kış aylarının sorunsuz geçirilmesi ve şehir hayatının normal seyrinde devam etmesi için hazırlıklar tamamlandı. Bu kapsamda, meteorolojiden alınan bilgiler doğrultusunda da AKOM'da alarm düzeyine geçildi. Ekipler, gece yarısından sonra ana arterler ve bağlantı yollarında tedbirlerini aldı. İlçe belediye başkanlıkları da bilgilendirildi.

7 BİN KİŞİ ÇALIŞACAK
Belediye tarafından, bin 345 araç ve iş makinesi ile 7 bin personelle kışla mücadele çalışması yapılacak. İstanbul'da 7 bin 373 kilometrelik güzergahta 363 müdahale noktasıyla olumsuzluklara karşı ekipler hazır bekletiliyor. 

İBB tarafından ilçe belediyelerine tuz ve solüsyon desteği sağlandı, talep durumunda da takviye yapılacak. Ayrıca, ilçe belediyelerinin kendi imkanları yetersiz kaldığı durumlarda İBB tarafından destek verilecek. Köy yolları için ise kar kürüme bıçağı takılmış 145 traktör hazır bekletiliyor. Ayrıca, 6 "Kar kaplanı" otoyollar ve gerektiğinde havalimanları için çalışmalara katkı verecek. 

BUZLANMA UYARI SİSTEMİ KURULDU
Kışla mücadele kapsamında 43 kritik noktaya Buzlanma Erken Uyarı Sistemi (BEUS) kuruldu. Yavuz Sultan Selim Köprüsü ve çevre yolları için 13 BEUS ve trafik kontrol kameraları kullanıma hazır hale getirildi, ek önlemler de alındı. İl genelinde kritik noktalara ise vatandaşların kullanımı için 10 bin ton tuz torbası bırakıldı. 

EVSİZLER İÇİN HAZIRLIK
Sokakta yaşayanlar için de barınma merkezleri hizmet vermeye başladı. Zabıta, polis ve ambulanslarla toplanan vatandaşlar, sağlık kontrollerinden sonra buralarda ağırlanacak. Erkekler için Zeytinburnu Kompleksi'nde, kadınlar için de Darülaceze'de hazırlıklar tamamlandı. 

İlçe belediyeleri kendi bölgelerinde tespit ettikleri evsizleri İBB'nin misafirhanelerine götürebilecek. Vatandaşlar ayrıca sokakta kalanlar için 153 Beyaz Masa ve polis merkezlerine bildirimde bulunabilecek.