BIST 9.525
DOLAR 32,53
EURO 34,74
ALTIN 2.485,02
HABER /  GÜNCEL

İstanbul: Grevdeki fabrika işçileri gözaltına alındı

İstanbul polisi, Hadımköy'deki Greif çuval fabrikasında iki aydır grev yapan işçilere sabah erken saatlerde baskın düzenledi.

Abone ol

Grief çuval fabrikasında çalışan ve toplu sözleşme dönemindeki anlaşmazlık nedeniyle fabrikayı işgal eden işçiler bu sabah erken saatlerde gözaltına alındı.

İşçilerin avukatlarından Barkın Timtik BBC Türkçe'ye yaptığı açıklamada gözaltı gerekçesinin "fabrika işgali, iş ve çalışma hürriyetinin ihlali ve görevli memura mukavemet" olduğunu söyledi.

Timtik yaklaşık Hadımköy'deki fabrikaya yapılan baskın sonucunda 90 kişinin gözaltında olduğunu belirtiyor.

İşçiler Eyüp Devlet Hastanesi'ndeki sağlık kontrolünün ardından Vatan Caddesi'ndeki Emniyet Müdürlüğü'ne getirildi ve işçilerin ifadeleri alınmaya başlandı.

Grief çuval fabrikası işçileri bu yılın başında toplu iş sözleşmesi görüşmeleri devam ederken, işverenin tavrının "taleplerini karşılamaktan uzak" olduğunu söyleyerek fabrikayı işgal etmişlerdi.

Şubat ayının başında işgal edilen fabrikada işçiler, taşeron çalıştırılma taleplerine ve çalışma koşullarına itiraz etmişlerdi.

Gelinen aşamada işçi ve işveren arasındaki görüşmelerde arabulucunun yazdığı raporu bugün teslim etmesi bekleniyordu.

İşçilerin avukatlarından Zeycan Balcı Şimşek, "arabulucu raporunu beklerken, onu göremeden baskın gerçekleşmiş oldu. Sabahın erken saatlerinde onlarca TOMA ve yüzlerce çevik kuvvet polisi geldi" dedi.

Avukatlardan Barkın Timtik, gözaltına alınanlar arasında yaralıların olduğunu, kafasına darbe alan bir kişinin ise hastane kontrolünde müşahade altına alınmaması nedeniyle endişeli olduklarını belirtiyor.