BIST 9.722
DOLAR 32,57
EURO 34,92
ALTIN 2.426,19
HABER /  DÜNYA

İsrail'den Gazze'ye hava saldırısı

İsrail'e ait bir savaş uçağı, Gazze'de Hamas'ın askeri kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları'na ait bir gözetleme noktasını vurdu.

Abone ol

Gazze'nin orta kesiminde yer alan El-Meğazi Kampı'nın doğusuna düzenlenen saldırıda can kaybı olup olmadığına dair bilgi paylaşılmadı. Filistin  Sağlık Bakanlığından da konuyla ilgili herhangi bir açıklama yapılmadı.

İsrail ordusundan yapılan yazılı açıklamada, hava saldırısının  Gazze'ye yakın Yahudi yerleşim birimlerine atılan patlayıcı yüklü balonlara  karşılık olarak düzenlendiği belirtildi.

Filistinliler, 30 Mart 2018'den bu yana abluka altındaki Gazze  Şeridi'nin İsrail sınırında "Büyük Dönüş Yürüyüşü" adı altında barışçıl  gösteriler düzenliyor. Gösterilerde zaman zaman İsrail tarafına yanan balonlar da  gönderiliyor.

İsrail askerleri ise "sürgün edildikleri topraklarına geri dönmeyi ve  2006'dan beri Gazze'ye uygulanan hukuksuz ablukanın kaldırılmasını" talep eden  sivil halkın üzerine gerçek mermilerle ateş açıyor.

İsrail askerlerinin 30 Mart'tan bu yana devam eden barışçıl  gösterilere müdahalesinde 230'dan fazla Filistinli şehit oldu.