BIST 9.525
DOLAR 32,52
EURO 34,75
ALTIN 2.498,23
HABER /  DÜNYA

İsrailde sular durulmuyor

İsrail'in eski Kara Kuvvetleri Komutanı Tümgeneral Yiftah Ron Tal'dan çağrı var.

Abone ol

İsrail'in eski Kara Kuvvetleri Komutanı Tümgeneral Yiftah Ron Tal, ordudan emekliliğini istediği sırada, Genelkurmay Başkanı Dan Halutz'a istifa çağrısında bulundu. Ron Tal, aşırı dinci bir dergiye yaptığı açıklamada, Lübnan'daki savaşta sorumluluğu olanların başarısızlıklar nedeniyle hesap verebilmeleri gerektiğini, bu sorumluluğun hem siyasiler, hem de askerler için geçerli olduğunu söyledi.

Tümgeneral Ron Tal, İsrail ordusunun Lübnan'daki başarısızlıklarının, geçen yıl Ağustos ayındaki (Gazze'den) geri çekilmeyle de bağlantılı olduğunu savundu. İsrail Ordusu ise Tümgeneral Ron-Tal'ın açıklamalarını kınadı. Ordu sözcülüğü, "Ordudan emekli olmadan önce ücretli izinde bulunduğu süre içinde, bir subayın İsrail devletinin siyasi mercilerini eleştirilmesi uygun bir davranış değildir" açıklamasında bulundu.

Açıklamada, General Ron Tal'ın geri çekilme süreci de dahil, tüm askeri süreç ve kararlara katılmış bir Genelkurmay mensubu olmasının "durumu daha da vahim kıldığı" görüşüne yer verildi. İsrail Genelkurmay Başkanı Dan Halutz'un da Ron Tal'ı çağırarak, sözleriyle ilgili açıklama istediği bildirildi.