BIST 9.693
DOLAR 32,50
EURO 34,69
ALTIN 2.499,53
HABER /  DÜNYA

İsrailde gerginlik tırmanıyor

İsrail kabinesi, Kudüs’ün tartışma konusu olan birçok kutsal bölgesinde hafriyat çalışmalarına devam edilmesini onayladı.

Abone ol

Bir hükümet yetkilisi, projenin durdurulması için Filistinlilerden ve Müslüman dünyasından çağrılar yapılmasına rağmen, kabinenin çalışmalara devam edilmesine karar verdiğini söyledi.

Yetkili, "Hükümet, Magrip Kapısı’nın giriş yolunda önerilen çerçevede, mümkün olduğunca hızlı bir şekilde inşaatın devam etmesini onayladı" dedi.

İsrail’in geçen hafta Haremüşşerif yakınında hafriyat çalışmasına başlaması bölgede gerginliği artırmıştı.

Öte yandan üst düzey İsrailli bir yetkili, İsrail-ABD-Filistin zirvesinin planlandığı gibi 19 Şubatta yapılacağını kaydetti.

2000 POLİS KONUŞLANDIRILDI
İsrail’in Haremüşşerif yakınındaki hafriyat çalışmasını protesto etmek için düzenlenecek tüm gösterileri önlemek amacıyla bugün Kudüs’e yaklaşık 2000 polisin konuşlandırıldığı bildirildi.

Polis sözcüsü, "önceki günkü gibi düzensizliklerin engellenmesi için Kudüs Eski Kent içinde ve civarında 2000 kişilik polis gücü konuşlandırdıklarını" belirtti.

Cuma günü çıkan olaylarda 20 Filistinli ile 15 İsrail polisi yaralanmıştı.

Polisin ayrıca, Batı Şeria’daki Filistinlilerin Kudüs’ün doğu kesimine girişlerini engellemek için Kudüs çevresindeki barikatları kaldırmadığı kaydedildi.

Bu arada, bölgeye konuşlanan polislerin, düzenlenen bir protesto gösterisini dağıttığı bildirildi.

İsrail Başbakanı Ehud Olmert de bakanlar kurulunda yaptığı konuşmada, "hafriyat çalışmalarının devam edeceğini, bu çalışmaların tehlikeli bir yapıyı onarmaktan ibaret olduğunu" belirterek, "şantiyenin Haremüşşerif’te bulunmadığını ve Müslümanların hassasiyetine zarar vermediğini" söyledi.