BIST 9.525
DOLAR 32,59
EURO 34,75
ALTIN 2.496,55
HABER /  DÜNYA

İsrail, savaştan kaçan Yahudi Ukraynalıların ülkeye girişine izin vermedi! Büyükelçi ağladı

Anadolu Ajansı
Anadolu Ajansı

UKRAYNA'nın Tel Aviv Büyükelçisi Yevgen Korniychuk, savaştan kaçarak İsrail'e gelen onlarca Ukraynalının havalimanından geri gönderildiğini bildirdi. İsrail'e sığınmaya giden Ukrayna vatandaşlarının, Ukrayna Cumhurbaşkanı Vladimir Zelensky gibi Yahudi olduğu belirtiliyor.

Abone ol

Ukrayna'nın Tel Aviv Büyükelçisi Yevgeniy Korniçuk, Tel Aviv'de düzenlediği basın toplantısında, İsrail İçişleri Bakanlığı'nın Macaristan ve Polonya üzerinden gelen Ukraynalıların ülkeye girişlerine izin verilmemesi yönünde aldığı kararın kendileri için 'hayal kırıklığı' olduğunu söyledi.

Ben Gurion Havalimanı'ndan geldikleri ülkeye gönderildiler
Korniçuk, "Son 6 gün içinde onlarca Ukraynalı, Tel Aviv'deki Uluslararası Ben Gurion Havalimanı'ndan geldikleri ülkelere geri gönderildi" ifadelerini kullandı.

'Bunlar savaştan kaçmış insanlar' deyip ağladı
Söz konusu Ukraynalıların sığınma talebiyle geldiklerini dile getiren Büyükelçi, "Bunlar, İsrail'e çalışmaya gelmedi, savaştan kaçtılar" diye konuştu. Açıklama yaparken gözyaşlarını tutamayan Korniçuk, 'daha fazla yardıma muhtaç olduklarını' ifade etti.

'Onlar da Zelensky gibi Yahudi' iddiası
Ukrayna Cumhurbaşkanı Vladimir Zelensky, dünyada İsrail dışında Yahudi olan tek devlet başkanı olarak biliniyor. Ukrayna'dan sığınmak için İsrail'e giden sığınmacıların da Ukraynalı Yahudiler olduğu, ancak İsrail'in Yahudi mültecilere kapıyı kapattığı belirtiliyor.

BU FOTO GALERİYE BAKIN
Dolar 15 lira mı olacak altın 875 TL'yi aştı İslam Memiş elimizdekini alacaklar diyor
Foto Galeri Dolar 15 lira mı olacak altın 875 TL'yi aştı İslam Memiş elimizdekini alacaklar diyor Galeriye Gözat