BIST 9.548
DOLAR 32,50
EURO 34,56
ALTIN 2.492,61
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Isparta'daki koronavirüs vaka sayılarının neden bu kadar yüksek olduğu belli oldu

ISPARTA'da koronavirüs vakalarının neden bu kadar yüksek olduğuna dair açıklama yapan AK Parti Isparta Milletvekili Recep Özel, 268 koronavirüs vakasının 245’inin, yurt dışı dönüşü misafir edilen kişiler olduğunu açıkladı.

Abone ol

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın basın toplantısında yayınladığı 'Korona virüsün en çok görüldüğü iller' listesinde Isparta'daki vaka sayısı dikkat çekti. Isparta, nüfusu çok yoğun bir il olmamasına rağmen 268 pozitif vaka ile Türkiye genelinde 6. sırada yer aldı.  Komşu il Burdur'un 2 vaka ile en az il olması dikkat çekti.

Sosyal medyada Isparta'daki vaka sayılarının neden bu kadar yüksek olduğu merak konusu olurken, AK Parti Isparta Milletvekili Recep Özel'den konuya ilişkin sosyal medya hesabından açıklama geldi. Özel şu ifadeleri kullandı:

Yurt dışından dönen vatandaşlar

"Sayın Sağlık Bakanımızın da açıkladığı gibi ilimizde şu an 268 pozitif vaka vardır. Ancak bu vakaların 245’i Ispartamızda misafir ettiğimiz yurtdışından dönen vatandaşlarımızdır. Çünkü Isparta KYK yurtları potansiyelimizden kaynaklanan yurtdışından dönen vatandaşlarımızın karantina merkezi olarak kullanılan bir şehirdir. Diğer geriye kalan pozitif vakalarımız da çeşitli sebeplerle yurt dışına çıkmış dönmüş vatandaşlarımızdandır. Paniğe kapılmadan devletimizin ve ilgililerin uyarılarını dikkate alarak kurallara uyalım. Bir süre daha evde kalalım. Ülkemiz ve Ispartamız bu virüsü baş edecek güce ve sağlık altyapısına sahiptir. Isparta Şehir Hastanemiz başta olmak üzere tüm devlet hastanelerimiz, tıp fakültemiz, özel hastanelerimiz, aile hekimlerimiz ve buralarda görev yapan sağlık çalışanlarımız bizler için canları pahasına görev yapmaktadırlar. Hepsine şükranlarımızı sunuyoruz."

BU FOTO GALERİYE BAKIN
Almanya'da karantinayı bozanlar için para cezası tarifesi
Foto Galeri Almanya'da karantinayı bozanlar için para cezası tarifesi Galeriye Gözat