BIST 9.645
DOLAR 32,58
EURO 34,90
ALTIN 2.438,79
GÜNCEL

Isparta'da askeri uçak düştü şehitler var

ISPARTA'da askeri eğitim uçağı düştü. Kazada uçakta bulunan iki pilot ve bir teknisyen şehit düştü. Uçak kazasında yaşamını şehit olan pilot ve teknisyenin isimleri henüz açıklanmazken Isparta valisi Şehmus Günaydın'dan son dakika açıklamalar geldi.

ISPARTA'nın Yalvaç ilçesine bağlı Kırkbaş köyü Hodulluca mevkiinde askeri eğitim amacıyla kullanılan CASA tipi askeri uçak düştü. Bölgeye çok sayıda ekip sevk edilirken uçakta bulunan 3 personelin de şehit oldu.

ISPARTA VALİSİ: YOĞUN SİS VARDI

Isparta Valisi Günaydın, eğitim uçuşu yapan Hava Kuvvetleri Komutanlığına ait uçağın Yalvaç ilçesinin Kaşıkara bölgesinde düştüğünü, üç askerin şehit olduğunu açıkladı.

Vali'nin açıklamaları şöyle:

"İlk ekip bölgeye ulaşmış durumda. Sapa bir yer olduğu için bölgeye karadan ulaşım zor. Yol olmadığı için ekipler çamurdan gitmek zorunda. İş makinaları çalışıyor. Bölgede yoğun bir sis vardı. Bir helikopter kısa süre sonra olay yerine ulaştı. Yakın bir zamanda enkaza ulaşacağız."

TSK'DAN İLK AÇIKLAMA

Askeri uçağın düşmesinin ardından TSK'dan da bir açıklama geldi. Genelkurmay Başkanlığı'nın sitesinden yapılan açıklama şöyle:

"17 Ocak 2018 tarihinde 11.03’te konuşlu bulunduğu Eskişehir 1’inci Ana Jet Üs Komutanlığından planlı uçuş eğitimi maksadıyla içinde iki pilot ve bir teknisyen olduğu halde kalkış yapan bir CN-235 CASA tipi askeri nakliye uçağı ile saat 12.50 civarında radar irtibatı kesilmiş ve derhal arama kurtarma faaliyetlerine başlanmıştır.

Sitene Ekle
Etiketler