BIST 9.722
DOLAR 32,57
EURO 34,93
ALTIN 2.426,78
HABER /  GÜNCEL

IŞİD, sınırdaki sığınmacı kamplarına saldırdı

IŞİD, muhaliflerin Türkiye sınırında Azez-Cerablus hattındaki ilerleyişine misilleme olarak, Kilis'in karşısındaki sığınmacı kamplarına saldırdı. Sınır bölgelerindeki Türkmenler Azez'e göç etmeye başladı.

Abone ol

IŞİD'in, Kilis'in karşısındaki sığınmacı kampları İğde, Havar Kilis ve Harameyn sığınmacı kamplarına yönelik saldırısında en az iki kişi öldü, çok sayıda kişi yaralandı. Ayrıca Türkiye sınırına yakın yerlerde kaybettiği köyleri yeniden almak için IŞİD'in yeniden saldırıya geçmesiyle Türkmenler, Halep'in Azez ilçesine bağlı Türkiye'ye yakın sınır köylerine sığınıyor.

Anadolu Ajansı'nın yerel kaynaklardan aktardığı bilgiye göre, terör örgütü IŞİD, muhaliflerin Türkiye sınırında Azez-Cerablus hattındaki ilerleyişine misilleme olarak, Kilis'in karşısındaki İğde, Havar Kilis ve Harameyn sığınmacı kamplarına saldırdı.

Yaklaşık 10 bin kişinin barındığı İğde kampından bir kadın ve bir çocuğun öldüğü saldırıda, çok sayıda yaralı olduğu bildirildi. Örgütün, saldırı sırasında bazı çadırları ateşe verdiğini ve çok sayıda kişiyi de alıkoyduğu kaydedildi.

Muhaliflerin yoğun çatışmalar sonucunda Havar Kilis, İğde ve Cariz köylerini IŞİD'den geri aldığı, Baragide köyü çevresinde ise şiddetli çatışmaların sürdüğü, kamplar ile çevresinde yaşayan halkın, güvenli gördükleri alanlara doğru göç etmeye başladığı da belirtildi.

ÇATIŞMALAR SÜRÜYOR

Öte yandan Halep'teki yerel medya aktivistlerinden Firas el Halebi, Rus savaş uçaklarının Halep'in kuzeyindeki Handarat kampı ve çevresini yoğun şekilde bombaladığını söyledi.

YENİ GÖÇ DALGASI

Terör örgütü DAEŞ'in geçen hafta içerisinde Türkiye sınırına yakın yerlerde kaybettiği köyleri yeniden almak için saldırıya geçmesi üzerine çadırlarda kalan çoğu Türkmenler, kendilerini güvenli gördükleri Özgür Suriye Ordusu'nun kontrolünde bulunan Halep'in Azez ilçesine bağlı Türkiye'ye yakın sınır köylerine sığınıyor.

Suriyeliler, yanlarına aldıkları eşyaları araçlara koyarak, konvoylar halinde DAEŞ'ten kaçıyor. Çadırlarda kalan Suriyeliler, eşyalarını yanlarına alarak, geldikleri güvenli yerlere çadırlarını kuruyor.

Öte yandan Azez ve çevresinde DAEŞ militanları ile Özgür Suriye Ordusu arasında zaman zaman şiddetli çatışmalar yaşanıyor.