BIST 9.548
DOLAR 32,51
EURO 34,58
ALTIN 2.492,36
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

İş dünyasının 'büyüme' sevinci!

İlk çeyrekteki yüzde 11,7’lik büyümenin ardından ikinci çeyrekteki 10,3 oranındaki büyüme iş dünyasında sevinçle karşılandı.

Abone ol

Türkiye İstatistik Kurumu’nun açıkladığı büyüme rakamlarına göre Türkiye ikinci çeyrekte yüzde 10,3 artış kaydetti. İlk çeyrekte gerçekleşen yüzde 11,7’lik büyümenin ardından gerçekleşen 10,3 oranındaki artış iş dünyasında sevinçle karşılandı.

 

 

BUMİAD BAŞKANI İLKER ÖZASLAN: BAŞARI İŞADAMLARIMIZIN GAYRETLİ ÇALIŞMALARININ ESERİDİR

 

Bursa Mühendis ve Mimar İş Adamları Derneği (BUMİAD) Başkanı İlker Özaslan, 2010 yılının ikinci çeyreğinde gerçekleşen yüzde 10,3 oranındaki büyümenin, ekonominin iyiye gittiğinin göstergesi olarak yorumladı.

 

Ülke gündemin son dönemde ekonomiden uzaklaşmasına ve ekonomi dışında yaşanan birçok gelişmeye rağmen, çift haneli rakamlara ulaşan büyümenin çok önemli olduğunu vurgulayan Özaslan, “Başta referandum ve siyasi süreç olmak üzere esas gündem ekonomiden kopmuş durumdaydık. Tüm bu gelişmelere rağmen, Türk ekonomisinin dinamizmi ve işadamlarımızın gayretli çalışmaları başarıyı getirmiştir. Bu başarıyı müteşebbislerimizin gücüne bağlıyorum. Bundan sonraki süreçte de ekonominin ana gündem haline geldiği ve bu yönde adımlar atıldığını görmek istiyoruz” dedi.

 

GESİAD BAŞKANI BAHADIR ÖZGÜN: GÜNDEMİN EKONOMİYE DÖNMESİ BİZLERİ SEVİNDİRDİ

 

Genç Sanayici ve İşadamları Derneği (GESİAD) Başkanı Bahadır Özgün ise, 2010 yılının ikinci çeyreğinde yaşanan 10,3 oranındaki büyümenin çok sevindirici olduğunu söyledi.

 

Dünyanın kriz yaşadığı bir süreçte yaşanan çift haneli büyüme oranlarının umut verici gelişmeler olarak değerlendiren Özgün, “Büyüme oranlarında yaşanan bu sürecin devamlılık arz etmesi gerekiyor. Üretim yapmaya devam ettiğimiz sürece 2010 yılının ilk iki çeyreğinde yakaladığımız çift haneli büyüme rakamlarını sürdürebileceğimizi düşünüyorum. Bu nedenle hükümetimizin üretime dönük, sanayiciye yönelik politikalara ağırlık vermesi gerekiyor” dedi.

 

Ülke gündeminin referandum ve siyasetten çıkarak son birkaç gündür ekonomiye dönmesini de sevinçle karşıladığını ifade eden GESİAD Başkanı Özgün, bu yönde istikrarın sağlanmasının her şeyden daha önemli olduğunu vurguladı.

 

DOSABSİAD BAŞKANI ÖZÜM: EKONOMİDE İŞLER İYİYE GİDİYOR

 

Demirtaş Organize Sanayi Bölgesi Sanayici ve İşadamları Derneği (DOSABSİAD) Başkanı Ceyhun Özüm de, 2010 yılının ilk çeyreğinde başlayan çift haneli büyüme rakamlarının devam ediyor olmasının ekonomideki toparlanmanın göstergesi olduğunu söyledi.

 

2008 yılında başlayan ve tüm dünyayı etkisi altına alan küresel krizin ardından Türkiye’nin 2009’un son çeyreğinden itibaren ciddi bir toparlanma sürecine girdiğini vurgulayan Özüm, “Yakalanan çift haneli büyüme mutluluk verici. Ekonomide yaşanan bu güzel gelişmeler bizleri sevindiriyor. Şüphesiz bunda ihracatçılarımızın payı çok büyük, ihracatı artırmaya yönelik politikalara ağırlık vermeliyiz. Eminim bu oranlar çok daha iyi seviyelere ulaşacaktır” dedi.

 

Anayasa değişiklik paketi referandumunun ardından, Türkiye’nin gerçek gündemi ekonomiye yönelmeye başladığını da belirten Özüm, istenen ve özlenen tablonun ortaya çıkmaya başladığını vurguladı.

 

 

TÜMSİAD BAŞKANI MATLI: TÜRKİYE’NİN BÜYÜME DİNAMİKLERİNİN GÜCÜ ORTADA

 

Tüm Sanayici ve İşadamları Derneği (TÜMSİAD) Başkanı Önder Matlı, yüzde 10,3’lük büyüme oranının, Türkiye’nin büyüme dinamiklerinin sağlamlığını ortaya koyduğunu söyledi.

 

Türkiye İstatistik Kurumu’nun açıkladığı büyüme rakamlarını değerlendiren TÜMSİAD Bursa Şube Başkanı Önder Matlı, rakamların memnuniyet verici olduğunu dile getirdi. Matlı, 2010 yılının ilk çeyreğinde de yüzde 11’lik büyüme yakalayan Türkiye’nin, Gayri Safi Milli Hasıla’sının ikinci çeyrekte de çift haneli rakamlarda olmasının Türkiye’nin büyüme dinamiklerinin sağlamlığının göstergesi olduğunu açıkladı.

 

Hafta sonu gerçekleştirilen referandumdan çıkan “Evet”  kararının ekonomiyi olumlu yönde etkilediğini dile getiren TÜMSİAD Başkanı Önder Matlı,  “Referandumun ardından ekonomik açıdan Türkiye’de bir güven ortamı oluştu. Bu güven ortamı yatırımcılar için çok önemli. Ortaya çıkan tabloda ekonomideki yükselişin ve gücün artacağına inanıyorum” dedi.