BIST 9.693
DOLAR 32,50
EURO 34,69
ALTIN 2.499,53
HABER /  GÜNCEL

Başbuğ o satırlara ateş püskürdü

Eski Genelkurmay Başkanı emekli Orgeneral İlker Başbuğ'dan hakkındaki iddialara yanıt geldi. İşte Başbuğ'un ilk sözleri...

Abone ol

İnternet andıcı davasından tutuklu bulunan eski Genelkurmay Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ, hakkında hazırlanan ve kabul edilen iddianeme ile ilgili ilk değerlendirmeyi yaptı.

İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi'nde kabul edilen iddianame için İlker Başbuğ "Bu iddianameye göre gündüz Genelkurmay Başkanı şapkası taşıyormuşum, gece ise terör örgütü liderliği yapıyormuşum" değerlendirmesini yaptı.

GÜNDÜZ G.KURMAY BAŞKANI GECE ÖRGÜT LİDERİYMİŞİM

İnternet andıcından tutuklanan eski Genelkurmay Başkanı emekli Orgeneral İlker Başbuğ'un, hakkında hazırlanan ve kabul edilen iddianamedeki suçlamaları son derece komik ve tutarsız bulduğu belirtildi.

"Cebir ve şiddet kullanarak hükümeti ortadan kaldırmaya veya görevlerini yapmasını kısmen veya tamamen engellemeye teşebbüs" suçundan ağırlaştırılmış ömür boyu hapis ve "Ergenekon terör örgütü yöneticisi olmak" suçundan 15 yıldan 22.5 yıla kadar hapsi istenen İlker Başbuğ'un yakın çevresine, "Bu iddianameye göre gündüz Genelkurmay Başkanı şapkası taşıyormuşum, gece ise terör örgütü liderliği yapıyormuşum, öyle mi?" değerlendirmesi yaptığı öğrenildi.

Başbuğ, iddianamenin kabulünden sonra dün cezaevinde avukatı İlkay Sezer'le de uzun bir görüşme yaptı. Bu görüşmede Başbuğ ve avukatı, iddianamedeki suçlamalarla ilgili kapsamlı bir çalışma yaparak karşı görüşü hazırlamaya başladı.

Asıl komutanı kim? Başbuğ'un avukatı Sezer, "İddianamenin tamamını okuduğunuzda inanılmaz şeyler var. Darbeye teşebbüsle ilgili bir 'ara dönem komutanlıktan' bahsediliyor. Ara komutanlıktan bahsediliyorsa, o zaman asıl komutan kim? Bu ve benzeri bir sürü şey var. Komutanın sağlığı ve morali çok iyi. Çalışmamız bittikten sonra gereken açıklamayı yapacağız" dedi.