BIST 9.066
DOLAR 32,32
EURO 35,13
ALTIN 2.293,43
HABER /  DÜNYA

İran'ı tek taraflı vurmaya hazırız

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'nun Ulusal Güvenlik Danışmanlığını yapan emekli General Amidror'dan İran'a sert mesajlar

Abone ol

İngiliz Financial Times (FT) gazetesine konuşan İsrail'in geçen ay görevinden ayrılan Ulusal Güvenlik Konseyi Başkanı Yaakov Amidror, ülkesinin gerekirse İran'ın nükleer tesislerini tek taraflı vurmaya hazır olduğunu söyledi.

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'nun Ulusal Güvenlik Danışmanlığını da yapan emekli General Amidror, "İranlıları durdurabilecek yeterli kabiliyetimiz var. Blöf yapmıyoruz. Çok ciddiyiz ve İsrail'in kendini savunması olasılığına hazırlanıyoruz" dedi.

Gazete haberinde, İsrail Başbakanı Netanyahu'nun İran'ın nükleer programıyla ilgili yürütülen ve bu hafta da devam edecek müzakerelerde varılacak "kötü bir anlaşmanın" savaşa neden olabileceğini söylediğini anımsattı.

ABD'nin, İsrail'in İran'a saldırmasına karşı olduğunu belirten FT, "Washington'ın, İsrail'in İran'a yönelik tek taraflı olası saldırısının, İsrail'in büyük bir misillemeyle karşı karşıya kalmasına neden olmasından endişe duyduğunu" yazdı.

NETENYAHU HAZIR

Netanyahu'nun İran'a karşı "tek taraflı bir askeri müdahalede" bulunup bulunmayacağının sorulması üzerine Amidror, "Netanyahu'nun buna hazır olduğunu" söyledi.

ONLARI BEKLEYEMEYİZ

İran'ın nükleer programının sadece İsrail için değil, tüm Ortadoğu için tehdit oluşturduğunu ifade eden Amidror, "Ancak başkaları bu işi yapmak istemiyorsa onları bekleyemeyiz" dedi.

İsrail'in, İran'a tek taraflı olası bir müdahalesinde Hizbullah'ın misillemede bulunabileceği konusuyla ilgili ise Amidror, "İsrail'in bu durumda kara kuvvetlerini kullanmaya hazır olması gerektiğini" vurguladı.