BIST 9.548
DOLAR 32,50
EURO 34,56
ALTIN 2.491,71
HABER /  DÜNYA

İran'ı endişenlediren hamle

İran televizyonu binlerce ABD askerinin Yemen açıklarındaki adada konuşlandığı iddia etti, işte ayrıntılar..

Abone ol

İran Press Televizyonu'nun haberine göre, Amerikalıların 2010 yılından bu yana Yemen açıklarındaki adada gizli deniz ve hava üssü kurmak için hazırlık yaptığını ileri sürdü.

"İRAN'A SALDIRMAK İSRAİL'İN SONU OLUR"

İran Savunma Bakanı Ahmed Vahidi de, İsrail'in İran'a saldırmaya kalkışması halinde, bunun Yahudi devletinin sonu olacağı uyarısında bulundu.
Vahidi, saldırı halinde İsrail'e nasıl bir karşılık verecekleri konusundaysa bilgi vermedi.

İran televizyonu, bunun İsrail'e karşı şimdiye kadar Tahran yönetimi tarafından yapılmış en sert açıklama olduğunu bildirdi. Amerika Birleşik Devletleri ile İsrail, yaptıkları açıklamalarda, İran'a karşı askeri seçeneğin masada olduğunu duyurmuş, bazı İsrailli yetkililer İran'ın nükleer programını durdurmak için yaz mevsimine kadar saldırı düzenlenmesi gerektiğini söylemişti.

PETROL GERİLİMİ DE TIRMANIYOR

Bu arada İran ile Batı arasındaki petrol gerginliği de tırmanıyor. İran petrol bakanının, "Avrupa ülkeleri Avrupa Birliği'nin ambargosu karşısında kararını versin" açıklamasının ardından, İranlı yetkililer, Yunanistan'a petrol taşıyacak bir tankere yükleme yapmayı reddetti.

Yunanistan'a petrol satışının durdurulup durdurulmadığı konusunda henüz Tahran tarafından resmi bir açıklama yapılmadı. Yunanistan açısından İran'ın arzı özel önem taşıyor. Zira alacaklarını tahsil edemeyeceğinden kaygı duyan Rusya, Azerbaycan ve Kazakistan Yunanistan'a petrol satışını durdurmuştu.

Uluslararası piyasalarda petrolün varil fiyatı, son 10 ayın rekorunu kırarak,125 dolara yükselmişti.