BIST 9.456
DOLAR 32,60
EURO 34,81
ALTIN 2.495,47
HABER /  DÜNYA

İran'dan Türkiye'ye çok ağır suçlama!

İran din adamı Ayetullah Nasır Mekarim Şirazi, Türk devlet adamlarına 'akıllı olun' uyarısında bulundu

Abone ol

İran'ın önde gelen din adamlarından Ayetullah Nasır Mekarim Şirazi, Ankara'nın bir zamanlar İslam yolunda olduğunu ancak 180 derece değişerek İsrail ve Amerika'yla birlikte hareket ettiğini savundu.

Şiilerin önemli dini merkezlerinden Kum şehrindeki bir camide konuşan Ayetullah Şirazi, “Tahran-Ankara arasındaki ilişkiler beni ilgilendirmez; fakat İran halkı ve kamuoyu tarafından Türk devlet adamlarını uyarıyorum. Tüm İran milleti Türkiye'nin yaptıklarından dolayı Ankara'dan nefret ediyor" ifadesini kullandı.

TÜRK DEVLET ADAMLARI AKILLI OLSUN

Türkiye'nin tüm komşularıyla çatışma halinde olduğunu öne süren Şirazi, “Bu çok şaşırtıcıdır. Türkiye, Suriye ile çatışmaktadır. Sürekli teröristler eğitip, onları donatıyor. Müslüman kardeşlerini öldürmek için Suriye'ye gönderiyor. Türk makamları son zamanlarda Irak'la da uğraşmaya başladı. Irak'ta yasal bir iktidar varken Iraklı muhalifleri çağırıp onları yönetiyorlar. Ankara Rusya'yla da çatışır halde" dedi.

Türk devlet adamlarını “akıllı olmaya" çağıran Şirazi, Ankara'yı izlediği politikanın kötü sonuçları konusunda uyardığını ve bunun Türkiye'ye zarar vereceğini iddia etti.