BIST 9.080
DOLAR 32,36
EURO 35,03
ALTIN 2.323,95
HABER /  DÜNYA

İran'dan şok tehdit! Her yeri vururuz

İran Devrim Muhafızları Kara Kuvvetleri Komutanı Tuğgeneral Muhammed Pakpur'dan Kuzey Irak'a tehdit dolu uyarılar geldi. Pakpur ''onların bulunduğu her noktayı hedef alırız'' açıklamalamasında bulundu.

Abone ol

İran Devrim Muhafızları Kara Kuvvetleri Komutanı Tuğgeneral Muhammed Pakpur, son günlerde Irak sınırında İran emniyet güçlerine yönelik saldırılarla ilgili Irak'ın kuzeyini hedef alabileceklerini belirtti.

İran ordusunun, dün, Irak Kürt Bölgesel Yönetimi'nin (IKBY) Erbil kentine bağlı Soran ilçesindeki dağlık sınır bölgesini obüslerle bombalaması sonucu ilk belirlemelere göre üçü çocuk, beş sivil yaralanmıştı.

HER YERİ HEDEF ALIRIZ

İran Devrim Muhafızlarına ait "sepahnews" haber sitesine göre, Pakpur, "Bu teröristlerin bulunduğu asıl merkezleri olan Irak'ın kuzeyine yönelik gerekli adımlar atılmazsa, güvenliğimiz aleyhine olan bu girişimleri önlemek için üzerimize düşeni yapar, onların bulunduğu her noktayı hedef alırız" ifadelerini kullandı.İran'ın çeşitli bölgelerinde 15 Haziran tarihinde İ-KDP Peşmergeleri ve İran askerleri arasında çıkan çatışmada 20 asker ve altı Peşmerge'nin hayatını kaybettiği iddia edilmişti.

IKBY SINIR İHLALLERİNDEN RAHATSIZ

Öte yandan Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY), terör örgütü PKK ve İran'a muhalif bazı silahlı gruplardan Türkiye ve İran'a saldırı amacıyla toprak ve sınırlarını kullanmamasını istedi.

RAHATSIZ OLDUĞUMUZU BELİRTİYORUZ

IKBY'nin başbakanlık resmi internet sitesinden yapılan yazılı açıklamada, "Kürdistan Bölgesi'ne komşu ülkelere saldırmak ve zarar vermek için toprak ve sınırlarımızın PKK ve İran İslam Cumhuriyeti'ne muhalif bazı gruplar tarafından kullanılmasından rahatsız olduğumuzu belirtiyoruz" ifadesine yer verildi.

İKBY'YE ÇAĞRI

Açıklamada, söz konusu tüm güçlerden artık IKBY'nın komşularına saldırmak için topraklarının kullanmamaları çağrısında bulunularak, bölge halkının mutlu yaşamına, yasalara, IKBY'nin dostane ilişkilerine ve komşularına saygı gösterilmesi istendi.

IKBY'nin komşu ülkelere karşı içerisinde olduğu siyasetin değişmediğine yer verilen açıklamada şunlar kaydedildi:

TÜRKİYE VE İRAN İÇİN BARIŞ VURGUSU

"Kürdistan Bölgesi'nin komşu ülkelere karşı uyguladığı siyasetin değişmediğinin altını çizmek istiyoruz. Hükümet (IKBY), söz konusu ülkelerin sınırlarını uluslararası yasalara göre ve dost bir şekilde korumaya devam ediyor. Kürdistan Bölgesi, İran, Türkiye halkı ve bölge için de sürekli bir şekilde kalıcı barış ve istikrar arayışı içerisindedir."

BÜYÜK ZARARLAR VERİLDİ

IKBY'nin İran İslam Cumhuriyeti'nin sınır bölgelerini bombalamasından rahatsız olduğunu ve bunun durdurulmasının talep edildiği açıklamada, "Son birkaç gündür Kürdistan Bölgesi'nin sınırları İran İslam Cumhuriyeti ve Türkiye tarafından bombalanıyor. Söz konusu bombalama sonucu bazı siviller yaralandı. Aynı zamanda onlarca köylü ve yaylada kalan birçok yörük bölgeden çekilmek zorunda kaldı. Kürdistan Bölgesi'nin o bölgedeki tarım ve hayvancılık sektörüne büyük zararlar verildi" ifadeleri kullanıldı.