BIST 9.080
DOLAR 32,36
EURO 35,03
ALTIN 2.323,95
HABER /  SAĞLIK

İnternetten makyaj malzemesi alırken dikkat!

İnternetten makyaj malzemesi satın alırken nelere dikkat etmeniz gerektiğini elmaelma.com'un sizler için derledik. İşte internetten kozmetik ürün almadan önce yapmanız gerekenler...

Abone ol

Günlük hayatımızda vakit harcarken oldukça bize zaman kazandıran internet alışverişlerinde ne yazık ki denemeden alınmayan ürünleri satın alırken sorun yaşıyoruz. Bunun nedeni bileğinizde ve dudak renginize göre deneyip satın alınan fondöten gibi ürünler internet ortamı alışverişlerinde ne yazık ki bizi yanıltıyor. elmaelma.com'un haberine göre, özellikle cildinize uygulayacağınız fondöten alışverişlerinde renk skalasını tutturmak bir hayli zor! Peki bu noktada internetten fondöten satın alırken nelere dikkat etmeliyiz? İşte yanıtlar...

CİLT TİPİNE DİKKAT!

İlk olarak internet veya normal fark etmeksizin cilt tipinizi mutlaka bilmeniz gerekiyor. Cildiniz yağlı mı, kuru mu yoksa karma mı onu öğrenin daha sonra cilt tipinize uygun fondöten aramanız gerekmektedir. Kuru bir cilt tipine sahipseniz kesinlikle cildinize yoğun nem veren bir fondötene ihtiyacınız var demektir! 

CİLT TONUNUZU ÖĞRENİN!

Cilt tipinizi öğrendikten sonra geldik cilt tonunuza! ilk olarak 3 çeşit cilt tonu bulunmaktadır. Sıcak-soğuk-nötr. Altın ve daha koyu bir ten sıcak, serin bir pembe veya beyaz tenler soğuk ve ikisinin arasında bir tonunuz varsa da nötr olarak nitelendirilirsiniz. Bunu ruj deneyerek ya da altın gümüş takılar takarak öğrenebilirsiniz. Eğer turuncu tonlarında bir ruj cildinizi yumuşak gösteriyorsa altın tonlarına yakınsınız demektir. Eğer pembe bir ruj sizi daha parlak gösteriyorsa ise soğuk tonlara sahipsiniz. Tabii iki ruj da bana çok yakıştı derseniz şanslısınız çünkü nötr bir cilt tonuna sahipsiniz. Aynı şekilde altın rengi takılar sıcak ciltlere gümüş takılar ise soğuk ciltlere daha çok yakışır ve ciltlerine ışıltı katar. Siz de bu yöntemlerle cildinizin tonunu belirleyip bu tona uygun bir fondöten seçmelisiniz.

İNTERNET YORUMLARI HAYAT KURTARABİLİR!

Eğer ki daha önce denemediğiniz bir fondöten almak istiyorsanız. Sizden önce denemiş biri mutlaka vardır. Bu yüzden almak istediğiniz ürün hakkında yapılan yorumları okumanızı ve ona göre satın almanızı öneriyoruz. Aynı zamanda bu yöntemle çoğunluğa göre hareket etmeniz daha mantıklı olacaktır. Böylelikle daha net bir bilgi almış olacaksınız. 

Kaynak: elmaelma.com