BIST 9.693
DOLAR 32,50
EURO 34,69
ALTIN 2.499,53

İnternethaber sizce ne demek?

Kendinizi üç kelimeyle tanıtın klişesinden kaçmayarak ve bundan da utanmayarak soruyorum " İnternethaber sizce ne demek?"

Türk Basın Tarihi, Basın Yayın Tarihi, Türkiye'de Çağdaşlaşma.....

Türkiye'de gazeteciliğin gelişimiyle ilgili kalın kalın kitapların arasında kaybolurken hep şunu düşünüyorum: "Matbaadan başladık günümüze doğru yol alıyoruz. İyi hoş da ne zaman geleceğiz şu internet gazeteciliğine?"

Pratikte uçtu gidiyor internet gazeteciliği teori hala modern basında...

İnternet gazeteciliği yapan bir editör olunca insan, bir de işin akademik boyutunu da görünce böyle sabırsız oluyor demekki.

İnternethaber bugün itibariyle 10 yılı devirmiş bulunuyor. Geçen 10 yılda yaşananları bizzat yaşayanlardan dinlediğim kadarıyla biliyorum.

Ama internet gazeteciliği açısından baktığımda gördüğüm tek bir şey var:

" İnternethaber Türkiye'de internet gazeteciliği açısından çığır açmış ender sitelerden birisidir ve Hadi Özışık hiç abartısız yine Türkiye'de internet gazeteciliğinin duayenlerindendir"

Bunu not edin, tarih beni haklı çıkaracak!

Sakın patronuna yağ çekiyor diye düşünmeyin, acayip yanılırsınız. Bunu bu kadar net söyleyebiliyorum çünkü Türkiye'de internet gazeteciliğiyle ilgili ufak bir araştırma yaparsanız beni çok daha iyi anlarsınız.

Açıkcası neredeyse kaynak kıtlığı yaşayabileceğiniz bir alan bugün yazılı ve görsel basının önüne geçmiş durumda. Bu da ilginç bir tezat.

Ama kafama koydum.

Benden önce akıl eden olmazsa İnternethaber kesin tez konumdur.

Bir kaç yıl sonra Türkiye'de internet gazeteciliğinin gelişimi konusunda bir kaynak taraması yaptığınızda İnternethaber'le karşılaşabilirsiniz.

Hayatımıza bu kadar giren bir haber sitesi aman akademik alandan da eksik kalmasın:)

Ee bu kadar teknik detay yeter. Gelelim "İnternethaber sizin için ne ifade ediyor?" sorumuza...

Biliyorum çoğunuz duygusal mesajlarını anneler gününde verilecek hediye için saklıyor.

Ve yine biliyorum ki sürekli şikayet ve eleştirilerinizi yazdığınız bu köşeye duygusal bir şeyler yazmak tuhaf gelecek. Gerçi öfke, kızgınlık da bir duygu ama... Doğumgünü çocuğunu arada bir de olsa şımartmanın bir mahsuru olmaz bence. Hele ki bu sizin çocuğunuzsa...

Kendinizi üç kelimeyle tanıtın klişesinden kaçmayarak ve bundan da utanmayarak soruyorum " İnternethaber sizce ne demek?" Bu arada kelime sınırlaması yok.

Eee hediyem de yok ama en çok beğenilenleri köşemde yayınlayacağım size söz.

İsterseniz ben başlayayım;

İnternethaber; hızına yetişemediğin internete ondan daha hızlı bir patronla hakim olmayı öğrenmek demek...

İnternethaber; içinde küçük hesapların olmadığı kocaman bir aile demek...

İnternethaber; Haber Müdürümüz Mehmet Şimşek'in deyimiyle " hep destek tam destek " demek...

İnternethaber; Yazar yorumlarını kontrol ederken içinden "oooo yine saydırmışlar A.B. O'ya" demek...

İnternethaber; attığınız her haberin gün içinde sürekli ne kadar tıklandığına bakmak demek...

İnternethaber ; Çok okunacağını düşündüğünüz bir haber okunmadığında arkadaşlarınızın sizi kendi kendinize konuşurken bulması demek... ( O sırada siz şu nakaratı söylüyor olursunuz; "- Allah Allah bu haber neden okunmuyor ya" )

İnternethaber; Haber yoğunluğunda yanına yaklaşmazsanız dünyanın en anlayışlı, en kadim genel yayın yönetmenine ( Süleyman Özışık ) sahip olmak demek... (Haa bir de haber fotoğraflarını en doğru şekilde seçmediğiniz zamanlar hariç, onu unutuyordum az daha:))

İnternethaber; Sizlerin sürekli şikayet ettiğiniz, yorumlarınızı tamamen silmemek adına sakıncalı bölümleri kırparak yayınlayan yorum editörleriyle, gece yarısı acil alarmı vererek internet başında toplantı yapmak demek...( Ki inanın en az 2 saat sürüyor)

İnternethaber; her haliyle okul demek. Şanslıyım ki çok iyi öğretmenlerim var.

Ve İnternethaber benim için Nergis Demirkaya demek...( Kendisi size şu an Anayasa değişiklik sürecini Meclis'ten canlı bildiriyor. Aynı zamanda da masa arkadaşım)

Çok uzattım değil mi? Örnek olsun diye yazmıştım oysaki...

Nice 10 yıllara...