BIST 9.080
DOLAR 32,37
EURO 35,06
ALTIN 2.326,32
HABER /  DÜNYA

İnternet kafelerde okul saati denetimi

Okulların açılmasıyla birlikte, Beyoğlu polisi internet kafelerdeki denetimlerini sıklaştırdı. Polis kurallara uymayarak okul saatinde 12 ya...

Abone ol

Okulların açılmasıyla birlikte, Beyoğlu polisi internet kafelerdeki denetimlerini sıklaştırdı. Polis kurallara uymayarak okul saatinde 12 yaş altı çocuklar ile üniformalı öğrencileri kabul eden internet kafelere cezai işlem uyguladı.
Beyoğlu İlçe Emniyet Müdürlüğüne bağlı Çocuk Büro ve Asayiş Şube ekipleri, yeni eğitim öğretim yılının başlamasıyla internet kafelerde denetimlerini sıklaştırdı.
Polis tarafından yapılan baskınlarda, yasak olmasına rağmen bazı internet kafelerde okul saatinde 12 yaşın altındaki çocuklarla üniformalı öğrencilere rastlandı. Kafelere cezai işlem uygulayan polis, yaşı küçük çocukların velilerini arayarak bilgilendirdi. Polis daha sonra aradığı velilere bulundukları internet kafeyi tarif ederek, "Gelip çocuğunuzu alabilirsiniz" dedi. Velilerine ulaşılamayan çocuklar ise Çocuk Şube Müdürlüğüne götürüldü.

“EVE DÖNEN ÇOCUK DIŞARI ÇIKMAYACAK MI?”
Kurallara uymayan bazı internet kafe sahipleri polise tepki gösterdi. Bir kafe sahibi, polislere tepki göstererek, "Okuldan eve dönen çocuk dışarı çıkmayacak mı?" dedi. Polisin üzerinde kimlik olmayan bir çocuğun ailesine haber vermek istemesine kafe sahibi itiraz etti. Kafe sahibi ile polis arasında ilginç diyaloglar oluştu.
"Okuldan eve dönen dışarı çıkmayacak mı? Bu çocuk 15 yaşında" diyen kafe sahibine polis, "Üzerinde kimlik yok. Nereden bileyim ben 15 yaşında olduğunu" dedi.
Kafe sahibinin polise, "Ne yani? Yasak mı 15 yaşından küçük olursa?" demesi üzerine polis, "12 yaşından küçük çocukları ailelerine teslim etmen lazım. Ailelerinin haberi olması lazım" diye yanıt verdi. Polisle laf dalaşına giren kafe sahibi daha sonra ise, "Ne yapacak, illa başka yere mi gitmesi gerek?" diyerek tepkisini sürdürdü.
Öte yandan bazı üniformalı öğrenciler ise dersleri boş olduğu için okul müdürünün kendilerine izin verdiğini iddia etti. Öğrenciler polisin soruları üzerine okul müdürünün eve gitmeleri için kendilerine izin verdiğini ama kendilerinin internet kafeye geldiklerini söyledi. Çocukları uyararak ailelerine haber veren polisin internet kafeler üzerinde denetimlerini sürdüreceği öğrenildi.
(İHA)