BIST 9.447
DOLAR 32,59
EURO 34,82
ALTIN 2.497,92
HABER /  GÜNCEL

İnsan hakları eylem planı 1 ay içinde tamam! Tüm anneler plana girecek

İnsan Hakları Eylem Planı, bir ay içinde hazır olacak. Taslak plan sonrasında tartışmaya açılacak. Yargı Reformu Strateji Belgesi gibi Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın açıklaması bekleniyor.

Abone ol

Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, Hakimevi’nde akademisyenler, hukukçular ve medya temsilcilerinin katıldığı dördüncü eylem planı hazırlık toplantısında, katılımcıların görüşlerini dinleyerek notlar aldı.

Tüm anneler plana girecek

Hürriyet'ten Oya Armutçu'nun haberine göre Adalet Bakanı Gül, 'Cumartesi anneleri' ile 'Diyarbakır anneleri'nin çabalarının da plana girmesi önerisi üzerine şunları söyledi:

Hak ve özgürlüklerin daha da geliştirilmesi için bu planı hazırlıyoruz. Bu kapsamda yapacağımız düzenlemeler demokrasimizin daha da güçlendirilmesine hizmet edecek.

Cumartesi, pazar anneleri değil tüm anneler plana girecek.

Eylem Planı’nın hazırlık sürecini katılımcı bir anlayışıyla sürdürmeye devam ediyoruz. Bu çerçevede, her türlü görüş ve önerileri belirleyerek, Bakanlığımız koordinasyonunda hükümet planı haline getirilmesi sağlanacak.

İlki 2014’te hazırlanmıştı

İlk eylem planı 2014’te hazırlanmıştı. Bu planda Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi (AİHM) nezdindeki ihlal alanlarını çözmeye yönelik faaliyetler öngörülmüştü. Yeni eylem planında, AİHM kararlarının yanı sıra diğer belgeler de titizlikle incelendi ve insan hakları alanındaki yeni gelişmeler dikkate alındı. Planla, geniş katılımlı toplantılar düzenlenerek, özgürlük ve güvenlik hakkı, adil yargılanma hakkı ve ifade özgürlüğü alanları başta ihtiyaç analizleri yapılıyor.

BU FOTO GALERİYE BAKIN
DEAŞ'lı teröristler 'Kartal ve kelebek' emojili şifre kullanmış
Foto Galeri DEAŞ'lı teröristler 'Kartal ve kelebek' emojili şifre kullanmış Galeriye Gözat