BIST 9.717
DOLAR 32,47
EURO 34,93
ALTIN 2.434,92
HABER /  GÜNCEL

İnguşetya'da güvenlik yetkilisine suikast

Ülkesindeki İslamcı silahlı ayaklanmayı bastıran kişi olarak isim yapan güvenlik konseyi sekreteri Ahmet Kotiyev aracına düzenlenen silahlı saldırıda öldürüldü.

Abone ol

Rusya'nın Kafkaslardaki cumhuriyetlerinden İnguşetya'nın en üst düzey güvenlik yetkilisi arabasına ateş açılarak öldürüldü.

Ahmet Kotiyev sabahın erken saatlerinde otomobiliyle işe giderken Nijniye Açaluki köyü yakınlarında saldırıya uğradı.

İnguşetya'nın güvenlik konseyi sekreteri olan Ahmet Kotiyev, Rus Interfax ajansına göre, olay yerinden hastaneye kaldırıldı ama kurtarılamadı.

Kotiyev'in sürücünün ise olay yerinde öldüğü bildiriliyor.

"Namus meselesi"

İnguşetya Cumhurbaşkanı Yunusbeg Yevkurov, Kotiyev'in, yüzlerce kişinin ölümüne yol açan bir isyanı bastırmaktaki rolü nedeniyle hedef alındığını söyledi.

Yevkurov, Kotiyev'in İslamcı isyancılarla baş etmek ve onları silah bırakmaya ikna etmek konusunda çok başarılı olduğunu kaydetti.

İnguş politikacı çalışma arkadaşının arkasından "Açık sözlü bir insandı, yeraltındaki militanların aileleriyle görüşmekten hiç korkmadı, militanları silah bırakıp normal hayata dönmeye çağırdı ve başarılı oldu" diye konuştu ve sorumluların bulunup cezalandırılmasının "bir namus meselesi" olduğunu söyledi.

Son yıllarda nüfusu ağırlıkla Müslümanlardan oluşan İnguşetya'da yaşanan siyasi şiddet aralarında hükümet mensuplarının da bulunduğu yüzlerce kişinin yaşamına maloldu.