BIST 8.974
DOLAR 32,33
EURO 35,03
ALTIN 2.282,09
HABER /  BİLİM - TEKNOLOJİ

İngiltere parlamentosundan bir ilk: Robot 'tanık' oldu

İNGİLTERE'deki Middlesex Üniversitesi'nde ikamet eden Pepper (Biber) isimli robot bir davaya tanıklık etmek üzere parlamentoya çağrıldı. Pepper, bir yasama organı karşısına çıkan ilk insan dışı varlık olarak tarihe geçecek.

Abone ol

Pepper (Biber) isimli robot, gelecek hafta Avam Kamarası'nın Eğitim Seçilmiş Komitesi'nin yapay zeka, robot bilimi ve 4. Sanayi Devrimi (Endüstri 4.0) konusunda tanıklık yapacak. 

'ENDÜSTRİ 4.0, EN BÜYÜK MEYDAN OKUMA'
Yapay zeka gibi teknolojideki hızlı değişimlerin ülkenin gelecek on yıllarda uğraşacağı en önemli konulardan biri olacağını belirten Komite Başkanı Robert Halfon "Gelecek 10-20-10 yılda ulusumuzun karşılacağı muhtemelen en büyük meydan okuma 4. Sanayi Devrimi olacak" dedi.

İngiliz parlamentosunun bu meydan okumayla ilgili bilgi almak istediği kaynaklar arasında yer alan Pepper (Biber), Japon elektronik şirketi SoftBank tarafından geliştirilip 2014'ten beri faal olan, 2 HD kamera, 4 mikrofon ve göğsüne yerleştirilmiş dokunmatik ekranla donatılmış bir robot.

'KORKMAYIN, MATRIX OLMAYACAK' 
Stephen Hawking gibi bilim insanları, Elon Musk gibi teknoloji yatırımcılarının yapay zeka teknolojisinin insanlığa tehdit oluşturabileceğine dair endişelerini reddeden Halfon, "Matrix'i yaşayacağımızı sanıyorsanız, öyle olamayacak. Bence heyecanlı, ilgi çekici ve temelde potansiyeli gösteren şekilde olacak" dedi.

Robotun tanıklığını da "Oyuncak tanıtımı gösterisi değil, robot bilimi ile yapay zekanın potansiyelinin, bunların beceriler üzerindeki etkisinin gösterilmesi olacak" diye değerlendirdi.