BIST 9.080
DOLAR 32,35
EURO 35,10
ALTIN 2.310,71
HABER /  SAĞLIK

İngiltere evde doğumu destekliyor

Yapılan araştırmalara göre evde ebe eşliğinde gerçekleşen doğumlar, hastanelerde yapılan doğumlara kıyasla daha güvenli.

Abone ol

İngiltere Ulusal Sağlık Servisi (NHS)’nin yayınladığı rapora göre, düşük risk grubundaki gebeler için evde ebe eşliğinde gerçekleşen doğumlar, hastanelerde yapılan doğumlara kıyasla daha güvenli. Uzmanlar geleneksel doğum standartlarına göre evde gerçekleşen doğumlarda cerrahi müdahale ve enfeksiyon risklerinin de azalabileceğini ifade ediyor.

Oxford Üniversitesi’nde 2011’de yapılmış bir araştırma gösteriyor ki, hastane doğumlarının sezaryenle sonuçlanma ihtimali daha fazla veya normal doğum olsa bile, epizyotomi gibi müdahalelere daha çok ihtiyaç duyuluyor. Hastanede gerçekleşen doğumların çoğunda anneler epidurali tercih ediyor ve epiduralin müdahale gerekliliğini artırdığı da biliniyor.

Herhangi bir fark bulunmuyor

Bebekler için oluşabilecek risklerde ise, evde doğumda ya da hastane doğumunda herhangi bir fark görülmüyor. Bebeklerde ciddi komplikasyon oranı ev doğumlarında 1000’de 9 iken, hastane doğumlarında 1000’de 5 olarak açıklandı. İngiltere’de yılda yaklaşık 700 bin doğum gerçekleşiyor ve bunların 10’da 9’u hala hastanelerde oluyor. Evde doğum hala bu kadar az tercih edilirken bu araştırmaların nasıl karşılanacağı ise merak konusu.