BIST 9.028
DOLAR 32,32
EURO 35,07
ALTIN 2.279,71
HABER /  DÜNYA

İngiltere Başbakanı Theresa May AB'den çıkış tarihini uzatacak

İNGİLTERE Başbakanı May’in Brexit anlaşmasının onaylanmaması halinde AB’den çıkış tarihini erteleyebileceği öne sürüldü.

Abone ol

İNGİLTERE Başbakanı Theresa May’in, başına bela olan Brexit tarihini erteleyebileceği iddia edildi. Bloomberg haber ajansının, May’e yakın kişilere dayandırdığı haberinde, bu şekilde 29 Mart’ta Brexit anlaşması olmadan Avrupa Birliği’nden çıkılmasının engelleneceği belirtildi.

Haberde, konunun Bakanlar Kurulu toplantısında Salı günü tartışılacağı ve Başbakan May’in toplantıdan çıkan sonuç hakkında parlamentoyu bilgilendireceği kaydedildi.

Anlaşma olmadan çıkacak
The Sun gazetesi ise May'in anlaşma olmadan AB’den çıkılmasını resmi olarak reddeceğini öne sürdü. Bu durumda, Brexit tarihinin birkaç ay ertelenebileceği belirtildi.

Başbakan May, Pazartesi akşamı yaptığı açıklamada ise Brexit’in ertelenmesinin hükümetle parlamento arasında AB’den ayrılık anlaşması konusunda yaşanan görüş ayrılığını gidermede bir yararı olmayacağını savunmuştu. Ancak AB de, Brexit tarihinin ertelenmesine sıcak bakıyor. AB Konseyi Başkanı Donald Tusk, Brexit’in ertelenmesinin “akılcı bir çözüm” olacağını söylemişti. İngiltere’nin 29 Mart’ta AB’den resmen ayrılması öngörülüyor.

Kritik gün Çarşamba
Avam Kamarası’nın Çarşamba günü yapacağı oturumda Brexit konusu tartışılarak, AB ile yapılan Brexit anlaşmasına ilişkin değişiklik önergeleri oylanacak. Bu önergeler arasında Brexit tarihinin ertelenmesinin yanı sıra için ikinci bir referandum yapılması talebi de yer alıyor.

BU FOTO GALERİYE BAKIN
Suçsuz 39 yıl hapse 21 milyon dolar verdiler
Foto Galeri Suçsuz 39 yıl hapse 21 milyon dolar verdiler Galeriye Gözat