BIST 9.693
DOLAR 32,50
EURO 34,69
ALTIN 2.499,53
HABER /  GÜNCEL

İngiliz jetleri Kaddafi'nin sığınağını bombaladı

Sirte'de Kaddafi'ye ait olan ve içinde bir komuta kontrol merkezini barındıran büyük sığınağın İngiliz jetleri tarafından bombalandığı açıklandı.

Abone ol

İsyancılar Sirte'ye sevkiyat yapıyor

İngiltere'ye ait Tornado savaş uçaklarının, Libya lideri Albay Muammer Kaddafi'nin doğduğu Sirte kentindeki büyük bir sığınağı bombaladıkları açıklandı.

İngiltere Savunma Bakanlığı Sirte'yi bombalayan uçakların İngiltere'nin Norfolk kentindeki hava kuvvetleri üssünden havalandıklarını açıkladı.

Bu arada, Libyalı isyancılar da Sirte'ye doğru taarruza geçmeye hazırlanıyor ve tank ve füze rampalarını kente doğru sevk ediyor.

İngiliz Savunma Bakanlığı Kaddafi'ye ait sığınağın nokta atışı yapan güdümlü füzelerle vurulduğunu da belirtti.

İsyancılar, önceki aylarda yabancı hükümetler tarafından dondurulan Libya fonlarının erişimine izin verilmesi çağrısında bulundular.

Birleşmiş Milletler daha önce Libya'ya ait 1,5 milyar dolar değerinde varlığın, insani yardım amacıyla kullanılmak üzere kullanılmasına izin vermişti.

Sirte'de Kaddafi'ye ait sığınakta bir komuta kontrol merkezinin de bulunduğu bildiriliyor.

Savunma Bakanı Liam Fox BBC'ye yaptığı açıklamada "Mesele Kaddafi'yi bulmak değil, rejimin kendi halkına karşı savaş verebilme kapasitesine erişememesinin garanti altına alınmasıdır" dedi.

Fox, Sirte'deki saldırının amacının, rejim kuvvetlerinin Trablus'tan Sirte'ye geçmesi durumunda alternatif bir komuta kontrol merkezine sahip olmalarını engellemek olduğunu da belirtti.