BIST 9.645
DOLAR 32,57
EURO 34,88
ALTIN 2.433,25
HABER /  POLİTİKA

İnce mi Akşener mi HDP'liler kime oy verecek?

Hürriyet gazetesi yazarı Ahmet Hakan, bugünkü yazısında 'cumhurbaşkanlığı seçimlerinde ikinci tura kalınması halinde HDP Meral Akşener'e mi Muharrem İnce'ye mi oy verecek?' sorusuna yanıt verdi.

Abone ol

Ahmet Hakan bugünkü köşesi yazısında 24 Haziran seçimlerine ilişkin ilginç öngörülerde bulundu. CHP'nin cumhurbaşkanı adayının belli olmasıyla birlikte adaylık yarışında tablo netleşti. İpi kimin gögüsleyeceği merak konusu olurken Hürriyet gazetesi yazarı Ahmet Hakan'dan dikkat çeken tahminler geldi. Hakan, ikinci turda HDP'lilerin Meral Akşener yerine Muharrem İnce'yi tercih edeceği iddiasında bulundu.

ÜÇ KRİTİK SORU, ÜÇ KRİTİK CEVAP
1- SORU:
Birinci turda iş biter mi, yoksa seçim ikinci tura mı kalır?
CEVAP: İki seçenek de gündemde... İki seçenek de masada... İkisi de olsa şaşırmam... İkisine de para yatırmam... İkisi arasında bir tercih yapmam... Bırakın takım elbiseyi, bu konuda çorabına bile bahse girmem.

2- SORU: İkinci tur olacaksa Erdoğan’ın karşısında Meral Abla mı daha başarılı olur, Muharrem Abi mi?
CEVAP: Ben Meral Abla diyorum... Ama çok da iddialı değilim bu konuda. Çünkü çok enteresan dip dalgalar var. Tam olarak okuyamadığım, kavrayamadığım. Bırakın gömleği, tavuklu dönerine bile bahse girmem.

3- SORU: İkinci turda Kürtler kime oy verir? Meral Abla’ya mı, Muharrem Abi’ye mi?
CEVAP: Ben Muharrem Abi diyorum... Çünkü Muharrem Abi, dokunulmazlıklar konusunda partisinden farklı bir tutum almış ve o tutumu sonuna kadar savunmuştu. Bunun bir etkisi olabilir. Ama bırakın kahveyi, çayına bile bahse girmem.