BIST 9.451
DOLAR 32,60
EURO 34,79
ALTIN 2.497,39
HABER /  GÜNCEL

İlk kandili Ahmet Özhan yaktı

“Kandiller Yanarken Uluslararası İstanbul Ramazan Etkinlikleri’nin ilk kandili Ahmet Özhan konseriyle yandı.

Abone ol

İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen 33 gün sürecek etkinliğin ilk gününde Topkapı Kültür Parkı’nda muhteşem bir konser veren sanatçı seslendirdiği tasavvuf eserlerini gönüllere nakşetti.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından 31 Ağustos- 2 Ekim 2008 tarihleri arasında düzenlenecek “Kandiller Yanarken Uluslararası İstanbul Ramazan Etkinlikleri” muhteşem bir konserle başladı. 32 gün boyunca İstanbulluları, “Kandiller Yanarken” başlığı altında İstanbul’un üç tarihi noktasında önemli sanat etkinlikleri ile buluşturacak olan organizasyonun ilk gününde Türk Müziği’nin güçlü yorumcusu Ahmet Özhan programlar için hazırlanan mekanlardan biri olan Topkapı Kültür Parkı’nda sahne aldı. İstanbul Büyükşehir Belediyesi Kültür A.Ş Genel Müdürü Nevzat Bayhan, Zeytinburnu Belediye Başkanı Murat Aydın’ın da katıldığı etkinlik İBB Kent Orkestrası Mehter Takımı’nın Topkapı Sur içinde verdiği konserle başladı. Geleneksel Temaşa Sanatları ve orta oyunu ile devam eden program Türk Müziği’nin sevilen ismi Ahmet Özhan konseriyle devam etti. Özel bir repertuarla seyirci karşısına çıkan sanatçıya Semaistanbul semazenleri eşlik etti. Tasavvuf derinliğinin yeniden terennüm edilmesinde önemli bir kilometre taşı olan sanatçı, İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin Topkapı Kültür Parkı olarak hizmete sunduğu eski Topkapı Otogar alanını dolduran İstanbullulara ramazan ayının manevi hazzını yaşattı.

Etkinlikler devam edecek

Fatih Sultan Mehmet’in İstanbul'u fethi sırasında, surlarda açılan gedikten şehre ilk girdiği alan üzerine kurulan Topkapı Kültür Parkı’nda her akşam ramazan ayının ruhuna uygun gösteriler yapılacak, dünya çapında ünlü gruplar sahne alacak. Türk müziğinin güçlü sesi Ahmet Özhan konseriyle başlayan tarihi ve kültürel öğelerle düzenlenen 350 dönümlük alanda, etkinlikler boyunca, Murat Göğebakan,Murat Kekilli, Necdet Kaya, Nihat Doğan birer konser verecek. Yol hikayeci Tayfun Talipoğlu yol hikayeleri anlatacağı sahnede Bedirhan Gökçe de İstanbul şiirlerini seslendirecek. BEZAD Halk Dansları Topluluğu, Grup Debu da etkinliğe farklı renkler katacak. Geleneksel Temaşa Sanatları ve Mehteran Takımı Konserleri ramazan ayı boyunca hergün konuklara hoş saatler yaşatacak. Yediden yetmişe herkesin sevgisini kazanan Minik Dualar Grubu da seslendirecekleri ilahilerle kalplere dokunacak.

Ramazan ayı boyunca İstanbul’un Avrupa ve Anadolu yakasında, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Kültürel ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı tarafından düzenlenen, Kültür A.Ş. tarafından gerçekleştirilen uluslararası Ramazan Etkinliği çerçevesinde birbirinden güzel etkinlikler İstanbulluları bir araya getirecek.